Nilüfer’de Zafer Bayramı gururla kutlandı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Nilüfer’de düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı töreninde konuşan Başkan Mustafa Bozbey, Mustafa Kemal Atatürk’ün, işgal altındaki bir ülkeyi bağımsızlığa kavuşturduğunu belirterek “Biz de umudumuzu yitirmeyeceğiz, Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları gibi, bu ülkenin kurtuluşu için anti emperyalist mücadelemizi vermeye devam edeceğiz” dedi.

Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlığında, Dumlupınar’da, dünyanın en büyük kahramanlık destanlarından birinin yazıldığı tarih olan 30 Ağustos’ta bu yıl da bütün yurtta Zafer Bayramı coşkusu yaşandı. Her yıl olduğu gibi Nilüfer’de de 30 Ağustos Zafer Bayramı törenle kutlandı. Nilüfer’de Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Mehmet Turan Tansal, Nilüfer Belediye Meclisi Üyeleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, vatandaşlar ve Nilüfer Belediyesi çalışanları katıldı.
Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

BOZBEY: UMUDUMUZU YİTİRMEYECEĞİZ, DİK DURACAĞIZ

Törende konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, herkesin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı. Bozbey, “Bugün, ‘Ya istiklal, ya ölüm’ diyen, egemenlerin zincire vurduğu bir ulusu uyandıran, ülke işgal altındayken; özgürlüğe, demokrasiye doğru şahlandıran Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ve silah arkadaşlarına minnet günüdür” diye konuştu.

Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, bütün şehitleri bir kez daha özlemle, minnetle, rahmetle, şükranla andıklarını ifade eden Başkan Bozbey konuşmasına şöyle devam etti. “Kalbimiz, ruhumuz, Atamıza olan sevdamızla, ona olan bağlılığımızla, devrimlerine olan inancımızla dopdolu. O, bu dünyaya gelmiş en büyük liderlerden biridir. 1. Dünya Savaşı’nın yıkık, borç içinde, orduları dağıtılmış, toprakları işgal edilmiş, yorgun bıraktığı vatanı, bağımsızlığa kavuşturduğu için büyüktür. Yalnızca askeri değil, ekonomik zaferi de bu topraklara yaşattığı için büyüktür. İflas edip batan bir ülkeyi kendi ayakları üzerinde duran Türkiye Cumhuriyeti haline getirdiği için büyüktür Atatürk. 1929’da tüm dünya ekonomik krizdeyken bile, Türkiye Cumhuriyeti, enflasyonsuz, dış borçsuz, bütçe denkliğini sağlamış, parasının değerini korumuş bir ülkeydi. Biz de umudumuzu yitirmeyeceğiz, birbirimize güç vereceğiz. Kırk bin ovaya karşı bir tek dağ olsak da dik durmaya devam edeceğiz. Çünkü biz, her ne olursa olsun bu ülkeye gönül verenleriz. Çünkü biz, bu ülkenin kurtuluşu için, gözünü kırpmadan ölüme meydan okuyanların torunlarıyız. Ve biz yine, Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları gibi, bu ülkenin kurtuluşu için, sağ salim karaya çıkar çıkmaz,anti emperyalist mücadelemizi dün olduğu gibi, bugün olduğu gibi, bundan sonrasında da vermeye devam edeceğiz.”

“BÜYÜK TAARRUZ, DÜNYADA ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİNİN IŞIĞI OLDU”
Törende konuşan CHP Nilüfer İlçe Başkanı Mehmet Turan Tansal da, Büyük Taarruz’un bütün dünya açısından çok önemli olduğuna dikkat çekti. Tansal, “1922 yılında Ulu Önder Mustafa Kemal Ataürk’ün başkomutanlığında Dumlupınar’da verilen savaş sadece Anadolu coğrafyasında verilen bağımsızlık mücadelesi değildi. Başka bir özelliği de tüm dünyada emperyalist baskılara karşı bütün halkların özgürlük mücadelesinin ışığı olmuştur. Tarihçilere göre bir halkın benimsediği bir fikir tüm silahlara karşı en önemli güçtür. Bize bu zaferi yaşatanları minnetle anıyorum” dedi.

CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş da 24 Haziran’da yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası yaşanan yönetim şekline atıfta bulunarak, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk Büyük Taarruz’un ardından Türkiye için yeni bir başlangıcın temellerini atmıştır. Bu mücadele anti emperyalist mücadeleydi ve bunun sonunu getirirken yeni bir anlayış başlamıştır. 24 Haziran da gelinen nokta tam tersi bir süreci başlatmıştır. Bizler CHP olarak, Atatürk’ün bıraktığı demokratik parlamenter sistem ve Cumhuriyetin yeniden inşasıyla ilgili elimizden geleni yapacağız. Önümüzde yeni bir 30 Ağustos var” diye konuştu.

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına yönelik minnet duygularını dile getirerek,”Cumhuriyet sonrası ülkeler ekonomik buhranlarla uğraşırken, Türkiye yüzde 300 büyüme yaşadı. Mustafa Kemal Atatürk büyük bir öngörüye sahip insandı. Onun sayesinde biz bugün burada kardeşçe, barış içinde 30 Ağustos’u kutluyoruz. Umarım gelecek nesiller bu zaferlerin ve yaşanan zorlukların değerlerini iyi anlarlar ve aydınlık Türkiye için mücadele ederler” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.