Nilüfer Okullarında sokak hayvanları için eğitim çalışması yapıldı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

İlçedeki hayvan sağlığını koruyarak sahipsiz sokak hayvanlarının bakım, tedavi, aşılama, kısırlaştırma, sahiplendirme çalışmalarını etkin bir şekilde sürdüren Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, yeni nesilleri bu konuda bilinçlendirmek amacıyla okullarda eğitim çalışması da yürütüyor.

Bu konuda eğitim talebinde bulunan okullara giderek “Sokak Hayvanları Refahı” konulu seminer veren Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, bu çalışma ile binlerce öğrenciye ulaştı.

Seminerlerde öğrencilere, Nilüfer Belediyesi Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi bünyesinde verilen hizmetlerin yanı sıra, sokak hayvanlarına yönelik yapılan çalışmalar anlatılıyor. Çocukların büyük ilgi gösterdiği seminerlerde, sokak hayvanlarına doğru yaklaşım ve daha mutlu can dostlar için yapılabilecek ortak projeler hakkında da karşılıklı fikir alışverişi yapılıyor. Özel Tan Okulları, Şehit Faik Gökçen İlkokulu ve son olarak da Ataevler Koleji’nde verilen eğitim seminerlerine binlerce öğrenci katıldı. Eğitim çalışmalarının ilçedeki diğer okullarda da devam edeceği belirtildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.