Nilüfer Belediyesi’nde “Bağımlılıkla Mücadele Birimi” faaliyette

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Nilüfer Belediyesi, Bağımlılıkla Mücadele Birimi aracılığıyla, madde bağımlılığıyla mücadele konusunda kurum içinde ve dışında eğitimler düzenliyor. Birim, eğitimlerin yanı sıra alkol ve madde bağımlısı kişiler ve ailelerine danışmanlık hizmeti de veriyor.

Madde bağımlılığına karşı çalışmalar yapan Nilüfer Belediyesi, bu amaçla eğitim ve seminerler de düzenliyor. Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde kurulan Bağımlılıkla Mücadele Birimi, kurum içinde ve kurum dışında birçok eğitim düzenledi. Bu kapsamda Nilüfer Belediyesi Bağımlılıkla Mücadele Birimi, son olarak öğretmenlerin 2018-2019 eğitim dönemi sonunda düzenlenen yaz seminerlerinde, Nilüfer’deki 16 devlet okulunda 850 öğretmene madde bağımlılığı konusunda farkındalığın artırılması amacı ile Bağımlılıkla Mücadele ve Farkındalık Seminerleri düzenlendi.

Alanında uzman kişiler tarafından verilen seminerlerde katılımcılar, madde çeşitleri, bağımlılık belirtileri, madde kullanımının insana verdiği zararlar ve bağımlılıkla mücadele konusunda bilgilendirildi.

Nilüfer Belediyesi Bağımlılıkla Mücadele Biriminde ayrıca, alkol ve madde bağımlısı kişiler ve aileleri ile bireysel ve grup görüşmeleri yaparak danışmanlık hizmeti veriyor. Madde bağımlısı bireyi tıbbi tedaviye yönlendiren birimdeki uzmanlar, tıbbi tedavi gören bireylere de danışmanlık hizmeti veriyor.

BAŞKAN ERDEM’DEN ÇAĞRI

Bağımlılıkla Mücadele Birimi’nin, bağımlılıkla ilgili toplumda farkındalık oluşturmak, bağımlı kişilerin sosyal hayata kazandırılmasını sağlamak için önleyici ve yönlendirici çalışmalarda bulunmak, bağımlı yakınlarının bağımlılıkla ilgili bilgi seviyesini artırmak ve iletişim becerilerini geliştirmek amacıyla faaliyetlerde bulunduğunu belirten Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, vatandaşlara çağrıda bulundu.

Madde bağımlısı olan veya çevresinde madde bağımlısı bulunan vatandaşların 444 16 03 numaralı hattan Nilüfer Belediyesi’nin Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı Bağımlılıkla Mücadele Birimi’ni aramalarının yeterli olacağını belirten Erdem, “Vatandaşlarımız arasından bu konuda tıbbi isteyenleri AMATEM ve ÇEMATEM’e yönlendiriyoruz. Tedavi süresince ve tedavi sonrasında, bu vatandaşlarımızın takibini yapıyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.