Müzede ‘Gezek’ gecesi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Bursa’da Yaşam Kültürü Müzesi’nde gerçekleştirilen ‘geleneksel gezek gecesi’ renkli görüntülere sahne oldu. Türk Sanat Müziği tutkunları unutulmaz eserleri hep bir ağızdan seslendirdi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından kent belleğine armağan edilen Bursa’da Yaşam Kültürü Müzesi, renkli etkinlilere ev sahipliği yapıyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi Müzeler Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren müzede düzenlenen ‘Saz Başlayınca Söz Biter- Geleneksel Gezek Gecesi’ nde Türk Sanat Müziği’nin unutulmaz eserleri hep bir ağızdan seslendirilirdi. Bursa Dostluk Gezeği Musiki Derneği saz ustalarının eserleri ile renk kattığı gecede müze dostları gönüllerince eğlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ahmet Yıldız ile Müzeler Şube Müdürü Muhterem Çevik’in yanı sıra çok sayıda musiki meraklısının katıldığı gecede 200 yıllık müze konağın mistik atmosferinde Türk Sanat Müziği’nin unutulmaz eserlerinin nağmeleri yankılandı. Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ahmet Yıldız, Büyükşehir Belediyesi olarak Bursa’da unutulmaya yüz tutmuş kent kültürünün yaşatılmasına ilişkin kültürel faaliyetleri önemsediklerini söyledi. Bursa’da Yaşam Kültürü Müzesi’nin birçok renkli etkinliğe ev sahipliği yaptığını ifade eden Başkanvekili Yıldız, gecenin sonunda Bursa’da Dostluk Gezeği Musiki Derneği saz ustalarına günün anısına teşekkür belgesi takdim etti.

Bursa’nın asırlık geleneği ‘Gezek’

Bursa’nın asırlık geleneklerinden biri olan “Gezek”; farklı meslek gruplarındaki insanlar ile saz ve söz üstatlarının bir araya gelerek, belli bir disiplin içinde sanat müziği eserlerini icra etmeleri olarak biliniyor. Osmanlı musiki ve sohbet geleneğinin mirasçısı gezek geceleri birçok ünlü sanatçı için de ayrı bir anlam taşıyor. Zeki Müren, Erdinç Çelikkol, Müzeyyen Senar, Yıldırım Gürses, Burhan Dikencik, Serdar Kaşıkçılar, İnci Çayırlı, Recep Birgit, Cahit Peksayar geleneksel gezek gecelerinde yetişen ünlü sanatçılardan sadece birkaçı…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
M Çetin 5 yıl önce

Şaşırtmış bunlar. Bursa da yer mi kalmadı. seçim artisliği

Avatar
Ayşe 5 yıl önce

evet. dikkat çekmek maksat