Mudanya’da stat krizi
Mudanya Belediyesi ile Mudanyaspor arasında bir süredir devam eden kriz, kulüp sporcularının stadyumdan kovulmasıyla yeni bir boyut kazandı. Gençlik Spor Genel Müdürlüğü’nün yaşanan sorunlar sebebiyle önümüzdeki günlerde stadın tahsis sözleşmesini iptal etmek için harekete geçebileceği belirtiliyor.
Bursa’nın Mudanya ilçesinde iki yıldır belediye ile Mudanyaspor arasında yaşanan gerilim devam ederken, sporcular ve hocalarının stadyumdan kovulması bardağı taşıran son damla oldu. Mudanyaspor yönetimiyle yıldızı barışmayan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, iki yıldır kulüple olan köprüleri attı. Geçen yıl kongre sürecinde yaşanan olumsuzlukların ardından yönetimin istifa etmesi halinde kulübe destek vereceğini dillendiren Türkyılmaz, yönetim direnince yaz sezonunda yeni bir hamle yaparak takımın stadyumdan yararlanma süresine kısıtlama getirdi.
Haftada iki saat antrenman
Haftada iki saat idman süresi verilen kulüp, BAL Ligi için bunun yetersiz olduğunu belirterek Mudanya Belediyesi’ne başvurdu. Ancak ilçedeki diğer 5 kulübünde bu stadyumda antrenman yapacağı gerekçe gösterilerek istek geri çevrildi. Yönetimin defalarca kapısını aşındırdığı Türkyılmaz, olumsuz tavrını sürdürdü. Bunun üzerine Bursa’da oynayacak stadyum ve antrenman sahası arayışına geçen Mudanyaspor, Büyükşehir Belediyesi’nden destek istedi. Görüşmelerin sürdüğü ve eğer bir çözüm bulunamazsa takımın yeni sezonda Merinos Stadyumu ya da Atatürk Stadyumu’nda maçlarını oynaması gündemde.
Hoca ve sporcular kovuldu
Yaşanan sürecin basına yansımasının ardından Mudanyaspor’a tavrını daha da sertleştiren Mudanya Belediyesi, Mudanyaspor’a stadyuma girişi yasakladı. Önceki gün seçmeler için sporcularla birlikte stadyuma giden takımın antrenörüne buradaki görevliler içeri giriş izni vermedi. Bunun gerekçesini soran hocaya, “Başkanımız Hayri Türkyılmaz’ın kesin talimatı var. Mudanyaspor Mudanya Stadyumu’na giremez” cevabını aldı. Hoca ve sporcular bu cevabın ardından stada giremeden geri döndü. Mudanyaspor’un sezon açılışını da Mudanya Stadyumu yerine Burgaz Stadyumu’nda yapacağı öğrenildi.
Tahsis iptal olabilir
Yaşanan sürecin ardından yönetim kurulu konuyu stadın mülk sahibi olan Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne taşıma kararı aldı. Mudanya Belediyesi’ne bir protokolle tahsis edilen stadyumda belediyenin üstüne düşen yükümlülükleri yerine getirmediği belirtilirken, özellikle çim zemine sahip sahaya tüm takımların antrenmanlarının alınmasının saha için ölümcül bir hata olacağı ifade ediliyor. Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün önümüzdeki hafta stadyum için mühendis görevlendirerek, inceleme yaptırması ve eksikliklerin giderilmesi için Mudanya Belediyesi’ne ihtar çekmesi bekleniyor. Bir ay içerisinde eksikliklerin giderilmemesi durumunda stadın tahsisinin iptal edilmesi gündemde.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.