Mudanya'da hiç kimse "kimsesiz" değil

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Mudanya'nın Halitpaşa Mahallesi Karanlıkdere mevkiindeki konteynırlarda yaşayan vatandaşlarla ilgili, kamuoyunda oluşturulmaya çalışılan mağduriyet haberlerinin gerçeği yansıtmadığını belirten Başkan Hayri Türkyılmaz, “Herhangi bir tahliye işlemi olmadığı gibi belediyemizin Zeytin Dalı Projesi kapsamında burada yaşayan vatandaşlarımızın ihtiyaçları karşılanmaktadır” dedi.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Halitpaşa Mahallesi Karanlıkdere mevkiindeki konteynırlarda yaşayan vatandaşlarla ilgili kamuoyunda oluşturulmaya çalışılan mağduriyet haberlerinin gerçeği yansıtmadığını belirtti. Sosyal belediyecilik hizmetleriyle anılan Mudanya’da kimsenin kimsesiz kalmadığını ifade eden Başkan Türkyılmaz, herhangi bir tahliye işlemi gerçekleştirilmediğini söyledi. Mudanya Kaymakamlığı İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından 13 Mayıs 2019 tarihinde bölgede bulunan konteynırların asayiş ve güvenlik yönünden denetimlerde zafiyet oluşturabileceği nedeniyle Mudanya Belediyesi tarafından gereğinin yapılmasını istemiş Zabıta Müdürlüğü ekipleri de bölgede denetim yapmıştı. İskan kaydının bulunmadığı bölgenin gece kondu vasfında olduğunu belirten Başkan Türkyılmaz,  “Yine belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğü ile yapılan çalışmada bölgede bulunan Belediyemize ait konteynırların içinde barınan vatandaşlar olduğu tespit edildi. Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı tahkikat neticesinde konteynırlarda yaşayan vatandaşların mevcut yerden başka barınacak yerleri ve bunu sağlayacak gelirleri olmadığından mağduriyetlerine mahal vermemek adına tarafımızdan herhangi bir tahliye işlemi yapılmamıştır. Herhangi bir tahliye işlemi başlatılmadığı gibi belediyemizin Zeytin Dalı Projesi kapsamında burada yaşayan vatandaşlarımızın yiyecek, giyecek ve yakacak ihtiyaçları karşılanmaktadır. Yalnızca bölgede ikamet etmeyen iki kişiye ait hayvan barınaklarına tahliye işlemi yapıldı. Mudanya Belediyesi bir tek kişinin mağdur edilmesine dahi müsaade etmemiştir ve etmeyecektir. Hemşehrilerimden bu tür kasıtlı haberlere itibar etmemelerini rica ediyorum” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.