Kurban Bayramı ve 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda toplu taşım ücretsiz

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Büyükşehir Belediyesi'nin Haziran ayı meclis toplantısında İYİ Partili meclis üyelerinin ‘30 Ağustos ve Kurban Bayramı tatilinde toplu ulaşımın ücretsiz yapılması'na ilişkin sözlü önergesi tartışmalara sebep oldu.

Nihayet yapılan oylamalarda teklif kabul edildi ve önümüzdeki 30 Ağustos Zafer Bayramı ile Kurban Bayramı günlerinde Bursa'daki toplu taşım araçlarının tüm halka ücretsiz hizmet vermesi sonucuna varıldı. 

Karara göre; Kurban Bayramı süresince 11-14 Ağustos tarihleri arasında ulaşım, Bursa’da herkes için gün boyu ücretsiz olacak. Üzerinde ‘Bursakart’ taşıyan tüm vatandaşlar, başta raylı sistemler olmak üzere belediye ile özel halk otobüslerinden ücretsiz olarak faydalanabilecek.

Kurban Bayramı için getirilen karara benzer uygulama, 30 Ağustos Zafer Bayramı için de kabul edildi. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda da Bursalılar, kent sınırları içerisindeki tüm toplu taşıma araçlarını ‘Kurban Bayramı’nda olduğu gibi’ ücretsiz kullanabilecek. Ayrı ayrı değerlendirilen her iki karar da oybirliği ile kayıtlara geçti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.