Köşe Yazarımız ÖZKAN HÜSEYİN'e Almanya'dan Şükran Plaketi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), 3 Mart 2018 tarihinde 30. kuruluş yıldönümünü özel bir etkinlikle kutladı. Geçtiğimiz cumartesi günü Almanya’nın Gießen şehrinde gerçekleştirilen kutlama töreninde, 1988’den 2018’e geride bırakılan otuz yıl ABTTF’nin ilk yöneticilerinin de katıldığı özel bir proğram gerçekleştirildi.

Federasyon Başkanı Halit Habipoğlu: “Almanya’da yaşayan Batı Trakya Türkleri 30 yıl önce Federasyon’umuzu kurarak tarihi bir başarıya imza attılar” dedi. ABTTF’nin yalnızca Batı Trakya değil Almanya’daki Batı Trakya Türkleri için de öncelikli çalışmalar yapacağını belirterek devam eden Habipoğlu, "Almanya’daki Batı Trakya Türklerinin yapacakları çalışmalarda daha güçlü hale geleceğini söyledi. Federasyon tarafından dağıtılan şükran plaketlerinden birisi de köşe yazarımızı Prof Dr (hc) Özkan Hüseyin adına takdim edilerek Türkiye'ye iletildi.

Özkan Hüseyin; kısa adı BEBTTAB olan “Bavyera Eyaleti Batı Trakya Türkleri Aile Birliği” Başkanı olduğu dönemde 28 Şubat 1988 yılında kısa adı ABTTF olan “Avrupa Batı Trakya Türkleri Federasyonun” kurulmasında büyük rol aldı... 

Almanya'da 6 Batı Trakya Türkleri Derneklerinin bir araya gelmesiyle Federasyonu kurmayı başardılar. Özkan Hüseyin, kurucusu bulunduğu Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu'nda 3 yıl Başkan yardımcılığı, iki yıl Genel Sekreterlik, bir yıl Yönetim Kurulu üyeliği, 1 yıl Teşkilat Kolları Başkanlığı, 5 yıl da Sosyo-Kültür Kolları Başkanlığı görevini sürdürdü. 5 Ekim 2002 tarihinde yapılan Olağanüstü Genel Kurul'da, Kültür ve Eğitim Kolları Başkanlık görevine seçildiği ve bu görevi 2005 yılına kadar lâyıkıyla yerine getirdiği de öğrenilmiştir.

Köşe Yazarımız Özkan Hüseyin'i kutluyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İsmet YILDIRIM 6 yıl önce

Tebrik ediyor, başarıların daim olmasını diliyorum..