Kaynak yokluğu Başkanı park ve bahçelere yöneltiyor

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Bursa Büyükşehir Belediyesi kaynak sıkıntısı nedeniyle, şehrin köklü sorunları olan modern kentleşmeye ve ulaşıma yönelik ağır yatırımlar yerine, yine toplumu ilgilendiren ancak paha da hafif olan park ve bahçeler üretmeye yöneldi.

Bu tespitimizi örnekleyen haberimiz şöyle;

Bursa’nın yeniden yeşil kimliğini kazanması için yaklaşık 1,5 milyon metrekareye ulaşan büyük yeşil alan projeleri üzerinde çalışan Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan mahallelere nefes aldıracak küçük ölçekli parkların yapımı için de tüm imkanları zorluyor. Çalışmalar kapsamında Bağlaraltı Mahallesi’nde üzerinde BUSKİ’ye ait su depolarının bulunduğu alan, toplamda 38 bin metrekarelik ayrıcalıklı bir parka dönüştürülüyor.

Sanayileşmeye bağlı olarak özellikle 1980’li yıllardan itibaren yaşanan göç yüzünden ‘yeşil’ kimliğinden giderek uzaklaşan Bursa, Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarıyla yeniden yeşille anılan bir kent olacak. Çalışmalar kapsamında 40 dönümlük Atatürk Stadyumu Millet Bahçesi, 500 dönümlük Ürünlü Millet Bahçesi, 86 dönümlük Çeltik Tematik Çiçek ve Su Parkı, 200 dönümlük Gökdere Çocuk Aktivite Köyü ve Trafik Eğitim Merkezi, 225 dönümlük Vakıfköy Kent parkı ve 93 dönümlük Demirtaş Barajı Eğlence Parkı ve Mesire alanı ile Bursa’ya 1,5 milyon metrekarelik yeni yeşil alan kazandırılacak. Büyük ölçekli parkların yanı sıra mahallere nefes alacak park düzenleme çalışmalarına da hız veren Büyükşehir Belediyesi, Yıldırım ilçesinde Bağlaraltı, Esenevler, Erikli ve 75. Yıl Mahallelerine nefes aldıracak 38 bin metrekarelik alanı ayrıcalıklı bir park olarak bölgeye kazandırıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, beraberindeki Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ile birlikte Bağlaraltı Mahallesi’nde üzerinde BUSKİ’nin su depolarının bulunduğu DSİ’ye ait alanda inceleme yaptı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.