Kaçak yapıyla mücadeleye devam

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Kaçak yapı konusunda taviz vermediklerini bir kez daha ifade eden Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Kaçak yapı ve kentsel dönüşüm konusunda verdiğimiz mücadeleye, İmar Barışı ile ket vurulmuş durumda” dedi

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, her hafta farklı müdürlükte görev yapan çalışanlarla kahvaltıda bir araya gelmeye devam ediyor. Son olarak İmar ve Şehircilik Müdürlüğü çalışanlarıyla görüşen Başkan Mustafa Bozbey, yoğun çalışmalarından dolayı herkese teşekkür etti. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün, kentin geleceğine yönelik imar olumsuzluklarını önleyen ve farklı sanatsal yapıların ortaya çıkmasını sağlayan bir müdürlük olduğunu dile getiren Başkan Mustafa Bozbey, “Biz, mimarların belediyemize getireceği projelerin, sanatsal nitelikte projeler olmasını arzu ediyoruz. Gelişmiş ya da gelişmekte olan ülkelere gittiğimizde bize, 50 yıllık, 200 yıllık yada 500 yıllık bu tür binaları gösteriyorlar. Biz de, ülke olarak bu tür yapıları oluşturmak zorundayız. Ancak yönetmeliklerin, sağlıklı sanatsal yapıların ortaya çıkmasını engellediğin düşünüyorum. Birbirine benzer yapılar görüyorsanız bu, yönetmeliklerden kaynaklanan bir durum. Yerel ve genel düzenlemelerde bunu elde edebilmiş değiliz. Nilüfer Belediyesi olarak hem bu konuda hem de kentin kirlenmemesine duyarlılık gösteriyoruz” dedi.

“DÖNÜŞÜMÜN ARDINDAN İMAR BARIŞI İLE DE KENTİMİZ KİRLENDİ”

“Kentsel dönüşüm çalışmaları kentsel kirletmeye dönüştü” ifadelerini kullanan Başkan Mustafa Bozbey, “İmar Barışı” ve kaçak yapılarla da kentin kısmen kirlendiğini söyledi.

Mevcut yapıların yıkılıp, yoğunluğu artıran yapılar yerine, farklı alanlarda nitelikli şehir planlama alanlarının oluşturulması gerektiğini savunan Başkan Mustafa Bozbey şöyle konuştu: “Kentimizin geleceği açısından yaşanan olumsuzluklardan biri de kentsel dönüşüm çalışmaları. Çünkü bu çalışmalardan dolayı bir yandan nüfus yoğunluğu büyük oranda artarken, diğer yandan yaşam alanlarımız, sosyal alanlarımız ve kamu alanlarımız daralıyor. Umarım yetkililer, bundan böyle kenti kirletme konusundaki bu davranışlarını göstermezler. Eğer bir ihtiyaç varsa, mevcut yapıları yıkarak ve yoğunluğu artıran yapılar yapmak yerine, farklı alanlarda nitelikli şehir planlama alanları oluşturulmalı. Kaçak yapı ve kentsel dönüşüm konusunda verdiğimiz mücadeleye, İmar Barışı ile ket vurulmuş durumda. Örneğin tarım arazisine yapılan yapılara bile yapı kayıt belgesi alabiliyorlar. Bu, kentsel dönüşümün yanında ayrı bir sorun getirecek. Belediyelerin hiçbir etkisi yok. Bu durum, bizim ısrarla caydırıcılık diye üzerine gittiğimiz konuda, insanların gevşemesini sağlıyor. Kentsel dönüşümün ardından, İmar Barışı ile de kentimizin kısmen kirlendiğini görüyoruz.”

“KAÇAK YAPIYLA MÜCADELEYE DEVAM”

Nilüfer Belediyesi olarak mücadeleye devam edeceklerinin altını çizen Başkan Mustafa Bozbey, “Biz, kurum olarak olumsuzluklarla mücadele etmeye, kenti yaşanabilir kılacak yapısal ya da çevresel özellikleri oluşturmaya devam edeceğiz. Bunu, bugüne kadar yaptığınıza inanıyorum” diye konuştu.

Nilüfer Belediyesi’nin kaçak inşaata asla taviz vermediğini ve vermeyeceğini vurgulayan Başkan Bozbey, “Biz, kentimizdeki insanların mutlu, huzurlu ve keyif duyacağı bir ortamda yaşaması için mücadele ediyoruz. Burada, İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüz çok önemli bir görev üstleniyor. Sizin, bu görevinizi layıkıyla yerine getirdiğine inanıyorum. Amacımız, bu kentteki tüm insanların gülümsemesini sağlamak” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.