Jale Sancak: "Dil yoksa edebiyat da yok"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği Edebi Kazılar etkinliğine konuk olan yazar Jale Sancak, dilin edebiyat için çok önemli olduğunu belirterek, “Dil yoksa edebiyat da yok” dedi.

Nilüfer Belediyesi’nin her ay bir yazarı, okurlarla buluşturduğu “Edebi Kazılar” etkinliğinin konuğu, bu kez yazar Jale Sancak oldu. 2019 yılının ilk söyleşisi Eray Ak’ın moderatörlüğünde Akkılıç Kütüphanesi’nde gerçekleşti. Söyleşide, ‘2018 Atilla İlhan Roman Ödülü’ne değer görülen romanı ‘Uyanan Güzel’ ve edebiyat hayatındaki süreçlere değinen Jale Sancak, dil konusuna dikkat çekti. Nilüfer Belediyesi’ne edebiyat dünyası hakkında böyle bir etkinliğe imza attığı için teşekkür eden Sancak, böyle bir etkinlikte bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Şiiri hep sevdiğini ve şiirden beslendiğini anlatan Sancak, “Gençlik yıllarımda Türk şiirinden çok etkilendim ve yazmaya şiirle başladım. O dönemde bile Atilla İlhan’ı ve diğer ünlü şairleri örnek alarak şiirler yazdım. Yazmaya şiirle başlamamanın faydasını çok gördüm. Radyo ile büyüdüm. Gençlik dönemim radyo tiyatrolarıyla geçti. Daha sonra öykü geldi” şeklinde konuştu.

ÖYKÜLERDE DİL ÇOK ÖNEMLİ

Uzun süre karar kılacağı türe kafa yorduğunu ifade eden Jale Sancak, “Benim için dil hep çok önemli oldu. Öykülerde de dil çok önemli. Dil beni çok heyecanlandırmasaydı bunca yıldır yazar mıydım bilmiyorum. Edebiyatı sadece dile indirgemek değil ama, edebiyat bir dil dünyasıdır. Dil yoksa edebiyat da yok. Benim için nasıl anlatacağım ve söyleyeceğim konularında dil hep çok önemli oldu” diye konuştu.

Söyleşi sonunda Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürü Şafak Pala, yazar Jale Sancak ve Moderatör Eray Ak’a günün anısına hediye ve çiçek verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.