İYİ PARTİ Bursa İl Kongresi çok renkli geçti

BURSA ARENA / Haber Merkezi

20 gün gibi kısa bir zamanda ilçe kongrelerini tamamlayan İYİ Parti Bursa İl Teşkilatı, 1. Olağan Kongresini de gerçekleştirdi. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde bu hafta sonu yapılan kongrede 560 delegenin ötesinde 3 binin üzerinda iştirakçinin bulunduğu ve kalabalıktan zaman zaman izdihamlar oluştuğu da izlendi. 3 katlı olan kongre merkezi salonu tamamen dolu olduğu gibi fuaye bölümlerinin de vatandaşların kongreyi izlemesi için kullanıldığı görüldü.  

Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Atmaca'dan CHP İl Başkan Yardımcısı Özgür Şahin'e hatta DSP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Kul'a kadar toplumsal yelpazenin her renginden tanınmış kişiler bu kongrede buluştular. Şehrin adı bilinen siyasileri, sivil toplum örgüt yöneticileri, belediye yöneticileri, eğitimciler, iş adamları, esnaf ve sanayiciler, sendikacılar, akademisyenler, meslek odaları yöneticileri, basın mensupları, sosyal aktivistler ve özellikle çok sayıda Bursa'lı bayanlar ön planda idiler.

Bunlardan göze çarpan isimler arasında BalGöç Başkanı Yüksel Özkan, Baro Başkanı Gürkan Altun, ADD Başkanı Necdet Yayla, yine tanınmış isimlerden İdris Sevinç, Cevdet Yüce, Erhan Sevimli, Mehmet Hamaloğlu, İlker Özarslan, İsmail Tatlıoğlu, Tahsin Bulut, Necati Özensoy, Selahattin Çakmak, Erhan Keleşoğlu, Ünal Baykara, Orhan Efe, İbrahim Türkmen, Hakkı Oğuz ve Sami Bilge dikkat çeken simalar oldu.

Parti Genel Merkezi'ni temsilen de Genel Sekreter ve Parti Sözcüsü Aytun Çıray, Genel Başkan Danışmanı İbrahim Okur,  Kurucular Kurulu Üyeleri Em Kor Gen. Ali Lapanta, Hasan Toktaş, Abdullah Karagöz, Orhan Şen ve Sermin Özensoy'un iştirak ettiği izlendi.

Üyelerin yanı sıra başta hemşehri dernekleri olmak üzere sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle, muhtarların ve meslek odalarının büyük ilgi gösterdiği kongrede en yoğun alkışı ise; Saadet Partisi İl Başkanı, ADD Başkanı, CHP İl Başkan Yrd ile salona davet edilen bir şehit annesi topladı.

Kongre Salonunda Sanatçı Haluk Levent'in sesiyle "Yaşa Mustafa Kemal Paşa Yaşa" sloganlarının hakim olduğu heyecanlı dakikalar yaşandı. 

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasını müteakiben Divan Başkanlığı’na İYİ Parti Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Aytun Çıray seçildi. 

Ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in mesajı okundu ve yoğun alkış aldı.:

İl faaliyet ve mali raporlarının okunması ve kabulünden sonra Kurucu İl Başkanı Yüksel Yılmaz, sürekli alkış alan bir konuşma sergiledi.  

“İktidarın başarısız olduğu ortamda muhalefet partilerinin de umut olması gerekir. Böylesine başarısız bir iktidar döneminde muhalefet partileri de adeta başarısızlıkta iktidara nazire yaparcasına muhalefet yapmaktalar. İYİ Parti’yi ocular, bucular, şucular değil, her türlü baskıya, zulme, hakaretlere rağmen cesur yürekli Bursalılar, cesur yürekli Türk insanı kurmuştur. Deprem yönünden acilen müdahale edilmesi gereke Yıldırım ve Orhangazi ilçeleri dururken Bursa'nın en yeni bulvarlarından olan FSM Bulvarından kentsel dönüşüm başlatılıyor. Bu çok acıdır. Bu adamlar için halkın deprem riski değil de bölge olarak rant önemlidir de ondan.. Bu yapılanlar bir kentsel dönüşüm değil rantsal dönüşümdür ve işte bizler bunların hesabını soracağız.." dedi.

Tarım politikalarına da değinen Yılmaz; “Tarım sektöründe vatandaşlar ‘Mahsulü satar düğün yapardık, şimdi tarlayı satıp düğün yapar olduk’ diyor. Ülkeyi yöneten bu muhteremler ‘Köyüne dönene 300 koyun vereceğiz’ diyorlar. Türkiye’de dağıtılacak koyun sayısı 500 bin! 500 bini 300’e böldüğünüzde bin 667 çıkıyor. İlçe sayısı 955… İlçe başına 1,7 koyun düşüyor.  Sebebi 2019 seçimidir… 300 koyunu alacak kişi, 300 bin liralık teminat mektubu vermek zorunda! 300 bin lira parası olan çiftçinin ne işi var keçiyle koyunla…” Şeklinde konuşmasını sürdürdü. 

Kurucular Kurulu Üyesi Hasan Toktaş da yaptığı konuşmada:

“İçinde bulunduğumuz Merinos’tan söz etmek istiyorum. 28 Kasım 1935’te temeli atılan yapı, Şubat 1938’de 17. Bursa ziyaretiyle Mustafa Kemal tarafından açılmıştır. Avrupa’nın en önemli tesislerindendi. 2 yıl 2 ay 2 günde bitirildi. O yıllarda böylesi bir sanayi tesisinin bu kadar kısa bir süre içerisinde bitmesi mümkün değildi. Ama Atatürk’ün talimatıydı, bitti. Milli Mücadele yıllarında İzmir’den sonra Bursa' da işgal edilerek  2 yıl 2 ay 2 gün işgal altında kaldı. İşte bu tarihi Merinos binası bu işgale verilmiş yanıttır”  dedi…

Daha sonra Kongre Divan Başkanı, Parti Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Aytun Çıray yaptığı konuşmada iktidara yüklendi:

“2002 senesinde Türkiye’yi bu iktidar devraldığında terörden ölen insan sayısı 14’e düşmüştü. PKK terörü bitmiş, Öcalan yakalanmıştı. Türkiye’nin elinde bu kadar büyük bir fırsat varken; adına barış, kardeşlik son olarak da çözüm denilen bir süreç başlattılar. Bu süreçte dışarıda ne kadar PKK’lı varsa içeri girmesine izin verdiler. Oradaki polisler valiler 250 kez sordular, ‘Başınızı öte tarafa çevirin’ denildi. Oralarda hendekler kazıldı, yerleşildi. Sonra yaptıkları anketlerde oylarının düştüğünü görünce çözüm sürecine son verdiler. PKK’yı dışarı çıkarmak adına oradaki vatandaşın evini, barkını yıktılar. Akşam yattılar, sabah kalktılar Türk, Kürt, Çerkez, Laz kardeştir diye.. Bu cümlede bile bölücülük yaptılar..”

Çıray konuşmasında Suriye politikalarına da değinerek;  “Öyle bir Türkiye teslim edildi ki mayınları kaldırmayı tartışıyorduk. Suriye ile ortak toplantılar yaptık. Ne oldu da bir günde uyandık, kardeş Esat oldu Esed..  Bunların bulaştıkları Suriye bataklığı olmasaydı bugün Afrin’i konuşmayacaktık.. Rahmetli Ecevit ve Erbakan Kıbrıs’a girdiklerinde dünya o gün duymuştu. Milli siyaset 90 yıllık cumhuriyet tarihinde kim iktidar olursa olsun, kararı muhalefet partileriyle alarak oluşturulmuştur. Türkiye Afrin harekâtını bir ilçe kongresinden duydu. Parti kongrelerini Türkiye’nin bir harekâtının propaganda vesilesi haline getirdiler. Türkiye’yi 15 senedir yönetiyorlar. Fert başına düşen milli gelir doğruysa 10 bin dolardı, bu yıl 9 bin dolara düştü. On yıldır fert başına düşen milli gelir yükselmiyorsa ayrıca kriz aramaya gerek yok. O krizin kendisidir! Yollarla köprülerle övünüyorlar. Biz yapılan her şeyi takdir ederiz. 15 yıldır övündüğün köprüleri, fert başına bin dolar düşerken bir Süleyman Demirel yapmıştı zaten. O köprüyü milletin parasıyla Turgut Özal milli gelir 3 bin lirayken yapmıştı zaten… Bu iktidarın Keban, Atatürk Barajı yaptığını hatırlıyor musunuz? Ereğli Demir Çelik, Petkim, Aliağa tesislerini yaptığını duydunuz mu? Bunlar sanki cumhuriyet kendileriyle başlamış gibi eskiyi kötülüyorlar! Cumhuriyetin bütün eserlerini sattılar.."  dedi..

Oldukça saygılı, samimi ve sevgi diyalogları içerisinde gerçekleşen kongrede hiçbir kavga, sataşma ve uyuşmazlık olmadı. İnsanlar kalın bir müşterek paydada buluşmuşlar gibiydi. Yüksek sesle tezahüratlar ve iyi organize edilmiş bir heyecan içerisinde farklı bir gün yaşanıyordu.. Ve basın dahil herkes tarafından özlenen kardeşlik ve uyum tablosu karşısında, iştirakçilerin mutlu oldukları yüzlerden okunuyordu.

Kurucu İl Başkanı Yüksel Yılmaz'ın başkan adayı olduğu listede;  

“Adil Bayraktar, Adnan Koca, Afet Gürorman, Ahmet Aydın, Ahmet Koç, Ayşe Akgün, Ayşegül Özyiğit Gül, Bayram Kazancı, Beyhan Erdoğan, Birgül Yıldız Günay, Birol Mumcu, Dilan Ateş, Dilek Karabıyık, Dolunay Kırıcı, E. Sabri Atlıoğlu, Ece Yılkaya, Emel Çağlar, Sebahattin Kaplan, Ergün Elibol, Erkan Zorba, Erten Kayan, Faruk Aydın, Fatih Karabatı, Fatih Yılmaz, Fazlı Seyis, Feride Budak, Gülcan Somuncuoğlu, Günaydın İzmirli, Güven Turan, Halil Budak, Haluk Hısımcıl, Hasan Savaş, Hidayet Sevinç, Hülya Eryılmaz, Hüsamettin Taşdemir, Hüseyin Koçak, İbrahim Tugay Ateş, İlyas Albayrak, İsmail Şenol, Kazım Haluk Ünal, Kemal Ataç, Levent Öncü, Levent Özeren, Mehmet Aybars Yılanlı, Mehmet Yılmaz, Mesut Şen, Nermin Ceyhan, Nurettin Bacak, Oğuz Hançer, Orhan Galata, Osman Aydın, Özgür Şimşek, Reşat Kumbasar, Rufayi Tarsus, Semra Doğan, Salih Alkaya, Salih Pınarbaşı, Serdar Burulday, Sinem Toplan, Şentürk Aydın, Tahsin Küçükarslan, Tevfik Demir, Turan Aktaş, Üstün Tunalıgil, Yahya Bahadır, Yavuz Akpınar, Yunus Emre Akar, Yüksel Seyhun, Zafer Milli, Zehra Bekar…”

Yönetim Kurulu'na oybirliği ile seçildiler; 

"Adem Özerat, Ali Çinceoğlu, Durali Avcı, Hüseyin Cibir, Fatih Alemdar, Mehmet Akdağ, Mustafa Şeviker, Nezir Durgun, Şükrü Türköz" 

de İl Disiplin Kurulu Üyeliklerine oybirliğiyle seçildiler.. 

Başta il Başkanlığına seçilen Yüksel Yılmaz ile birlikte İl Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilen BURSA ARENA Gazetemiz imtiyaz sahibi ve köşe yazarı Hüsamettin Taşdemir ve diğer tüm seçilen yöneticileri kutluyor, başarılar diliyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Atila Altınok 6 yıl önce

Başarımızı dört gözle bekliyoruz

Avatar
Mustafa Teköz 6 yıl önce

Hüsamettin bey tekrar hayırlı olsun ülke adına başarılar dilerim.

Avatar
A.şahiner 6 yıl önce

Allah Yardımcınız Olsun.Tek ümidimiz sizlersiniz.