İtfaiye Teşkilatı’nın kuruluşunun 303. yılı törenlerle kutlandı


BURSA ARENA / Haber Merkezi

İtfaiye Teşkilatı’nın kuruluşunun 303.yılı kutlama programı kapsamında Bursa Kent Meydanı’nda düzenlenen sergide, itfaiyeciler 20 metre yükseklikteki itfaiye merdiveninden halatlarla Türk Bayrağı açarak indi.

İtfaiye Haftası kutlamaları kapsamında Kent Meydanı’nda Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, AFAD, AKUT, Bursagaz, BUSKİ, Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti stant açarak, yangın ve doğal afetlerde kullanılan ekipmanları tanıttı. Vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği sergide Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, nefes kesen bir gösteri yaptı. Yaklaşık 20 metre yüksekliğe kaldırılan itfaiye sepetindeki 2 itfaiye eri, dağcılar gibi halatlarla aşağıya indi. Aşağıya inen dağcıların havada Türk Bayrağı açması vatandaşlardan bol bol alkış aldı.

Stantları gezen Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık, itfaiye teşkilatının kuruluşunun 303. yılının kutlandığını belirterek, “Halkımız burada yapılan faaliyetleri görüyor. Arama, kurtarma, yangın, afetler konusunda yapılması gerekenler anlatılıyor. Burada vatandaşlarımız itfaiye ve kurtarma faaliyetlerinde kullanılan araç ve gereçleri de görme fırsatı buluyor. Ben bütün itfaiye ekiplerini ve AFAD, AKUT gibi kuruluşları cani gönülden kutluyorum. Arkadaşlarımızın çoğu gönüllülük esasına göre çalışıyorlar” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.