Gazi Baba’dan Nilüfer’e kardeşlik talebi

BURSA ARENA  / Haber Merkezi

Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Gazi Baba İlçe Belediye Başkanı Boris Georgievski, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’i ziyaret ederek, kardeş kent olma talebini iletip, ortak çalışmalar için işbirliği çağrısında bulundu.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Bursa’ya gelen Kuzey Makedonya Cumhuriyeti’nin Gazi Baba İlçe Belediye Başkanı Boris Georgievski, beraberindeki heyetle birlikte Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’i ziyaret etti. Halk Evi’nde gerçekleşen ziyarette Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Sibel Özer de yer aldı. Gazi Baba kentinin tarihi ve ekonomisi hakkında Başkan Turgay Erdem’e bilgi veren Boris Georgievski, Nilüfer ve Gazi Baba’nın benzer özellikleri bulunduğunu belirterek, bunu fırsata dönüştürebileceklerini söyledi. Nilüfer Belediyesi ve Gazi Baba Belediyesi’nin kardeş kent olmasını arzuladığını belirten Georgievski, ortak çalışmaların altına imza atmak istediklerini vurguladı. Boris Georgievski, “Geçmişte Makedonya’dan buraya göç eden çok sayıda insanımız var. Geleceğe yönelik yüzlerin gülmesi için ortak çalışmalar yapacağımıza inanıyoruz” dedi.

Makedonya halkıyla olan ilişkileri daha da güçlendirmeyi istediklerini belirten Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem de, “Makedonya ve Üsküp’ü çok seviyoruz. Üsküp’ün Bursa ile olan ilişkileri çok güçlü. Bizim, Makedonya’da yoğun bir şekilde gidip geldiğimiz ilçe belediyesi yok. Kültürlerimiz, yaşam tarzlarımız benziyor. Uygun görülürse kardeşlik konusunda biz de bir çalışma yapabiliriz” şeklinde konuştu.

Ziyaretin sonunda her iki başkan da, birbirlerine günün anısına hediyeler verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.