Fener Rum Patriği Bartholomeos Mudanya'yı gezdi ve ayin yönetti

 BURSA ARENA / Haber Merkezi

Yunanistan'ın Nea Moudania (Yeni Mudanya) bölgesinden gelen konuklar, iki gün boyunca Mudanya'yı gezdi. 

Mudanya gezisinin ikinci gününe, Fener Rum Patriği Bartholomeos da katıldı. Kafile, Mudanya, Kumyaka ve Tirilye'yi gezerek, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'dan bölge hakkında bilgi aldı.

Program kapsamında  günümüzde Uğur Mumcu Kültür Merkezi olarak hizmet veren, Mudanya da Ortodoks dünyasının en önemli ve en büyük kilisesi olan Aya Yorgi Kilisesi'nde Fener Rum Patriği Bartolomeos'un yönettiği ayin düzenlendi. Yaklaşık 200 kişinin katıldığı ayin sonrasında Bursa Metropoliti Lambrimiadis, ziyarette kendilerine gösterilen ilgiden memnun olduklarını belirterek, 'Barışın ve kardeşliğin başkenti Mudanya'da bulunmaktan son derece mutluyuz. Barışın egemen olduğu dünyada kardeşçe yaşamak en güzel şey.' dedi. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz da kardeş şehirden yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 'Bizim dünya barışına, barışın ve kardeşliğin başkenti vermek istediğimiz katkı bu. Her alanda eğitim, kültür ve sanatta barışın olması savaşların son bulması tek dileğimiz' ifadelerini kullandı. Kaynak: Ömer Bilik / Olay  

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.