“Farabi Makale Yarışması” için son bir ay

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından UNESCO 2020 Farabi Yılı münasebetiyle “Farabi’nin bilim dünyasına katkısı ve tesiri” konulu makale yarışması düzenleniyor. Son başvuru tarihinin 30 Haziran 2020 olduğu yarışmada dereceye giren eser sahiplerine toplam 13 bin TL para ödülü verilecek.

Düzenlediği çeşitli faaliyetler ile şehrin kültür ve sanat hayatına önemli bir katkı sağlayan Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, 2020’nin UNESCO tarafından Farabi Yılı ilan edilmesi münasebetiyle “Farabi’nin bilim dünyasına katkısı ve tesiri” konulu makale yarışması düzenliyor. Her katılımcının bir makale ile katılabileceği yarışmada sayfa sınırlaması bulunmuyor. Gönderilen makalelerin daha önceden herhangi bir yerde yayınlanmamış ve herhangi bir yarışmaya katılmamış olması şartı aranırken, yarışmaya gönderilen makalelerden uygun görülenler kitap olarak yayınlanacak. Kitaba girecek makaleler için ayrıca telif ödenmeyecek ve kitabın sonraki baskıları için de bu kural geçerli olacak.

Toplam 13 bin TL ödül

Makalelerin bütün kullanım hakları Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne ait olurken, yarışmanın birincisine 6 bin, ikincisine 4 bin, üçüncüsüne 2 bin ve iki kişiye de 500’er TL para ödülü verilecek. Makalelerde isim ve soy isim yerine, müstear isim yer alması gerekirken, gönderilen makalelerle birlikte, makale sahibinin öz geçmişinin ve irtibat bilgilerinin de yer alması gerekiyor. Makaleler; farabi@bursa.bel.tr e-posta adresine iletilebileceği gibi Tayyare Kültür Merkezi, Atatürk Caddesi, Uçak Sokak, No: 1, Bursa / Osmangazi (İrtibat: Semih Kum - Kültür Sanat Koordinatörü) adresine posta/kargo yoluyla gönderilebilir ya da şahsen teslim edilebilir. Makalelerde dipnot ve kaynakça kullanımı için bilim dünyasındaki genel kurallar geçerli olacak. Konunun özgünlüğü, konuya hâkimiyet, bilimsel ifade yeteneği, imlâ ve noktalamanın doğru kullanımı dikkate alınacak. Son başvuru tarihinden sonra gönderilen makaleler değerlendirmeye alınmazken, yarışmanın seçici kurulu Prof. Dr. Yaşar Aydınlı, Prof. Dr. Mehmet Cüneyt Kaya, Doç. Dr. Ferruh Özpilavcı, Doç. Dr. Mehmet Fatih Birgül ve Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Taşkent’ten oluşuyor. Ayrıntılı bilgiye www.bursa.bel.tr adresinin duyurular kısmından ulaşılabilen yarışmaya başvuru için bir ay kaldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.