Eski Bursa Valisi Şahabettin Harput için tahliye kararı verildi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

FETÖ davasından Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılaması devam eden ve aralarında eski Bursa Valisi Şahabettin Harput ile bazı iş adamlarının da yer aldığı 14'ü tutuklu 60 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Muhtelif tutuklu ve tutuksuz sanıkların yakınlarının da dinleyici olarak katıldıkları duruşmada sanıkların tutukluluk halleriyle ilgili beyanları alındı.

Sanıklar, sırasıyla yaptıkları savunmalarında suçlamaları kabul etmediler ve tahliye edilmeleri talebinde bulundular.

Mahkeme heyeti, tutuklulardan Eski Bursa Valisi Şahabettin Harput, Mehmet Ali Yayıkçı ve Ali Kemal Turhan'ın yaşlarının ilerlediği nedeniyle, yurt dışı yasağı konularak 50'şer bin lira kefaletle tahliye edilmelerine hükmetti. Adı geçen sanıkların bu kefalet bedellerini ödediklerinden itibaren tahliye edilebilecekleri de karara bağlandı. (fotoğraf/Hürriyet)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.