CHP Bursa İl Başkanı Karaca: "Bitiremediğiniz, beceremediğiniz her projeyi adım adım gezeceğim."

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, Bursa'ya her birinin içi boş 7 maddelik müjde açıklayıp, projelerin başlangıç-bitiş sürelerini kamuoyuna duyuran AKP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın bu sözlerine, daha önce tarih verilip de yarım bırakılan projeleri hatırlatarak cevap verdi. Hızlı Tren'den, Büyükşehir Stadyumu yanındaki 400 gün süreli viyadük geçişine, T2 hattına kadar yarım kalmış projeleri dile getiren Karaca, "Temeli eski başkan Altepe zamanında atılan, Alinur Aktaş'ın da bizzat ziyaret edip 'hızlandırıyoruz' açıklamaları yaptığı Orhangazi Kültür Merkezi ne zaman bitecek? Bu proje de sözde 2019 sonunda bitecekti, bizzat Alinur Aktaş kendi ağzından tarih vermişti, neredeyse 2020 bitecek ama projeden ses seda yok" dedi.

CHP İL BAŞKANI KARACA, KÜLTÜR MERKEZİ İNŞAATINI GEZDİ

Orhangazi ziyareti sırasında CHP Orhangazi İlçe Başkanı Ender Teke, il-ilçe yöneticileri ve meclis üyeleriyle birlikte Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilip temeli o dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından 4 Nisan 2017'de atılan Orhangazi Kültür Merkezi ve Meydan Projesi inşaat alanında incelemelerde bulunan Karaca şu değerlendirmeyi yaptı:

"Yaklaşık 30 milyon TL’lik bütçe ayrıldığı öne sürülen bu projenin ilk etabı olarak kültür merkezi inşaatına başlandı. Dönemin Başkanı Recep Altepe, Kültür Merkezi'ne 19 milyon TL’lik bir planlama yaptıklarını açıklamıştı. 16 dönümlük alana oturan kültür merkezinde sinema salonlarından tören alanına, çok amaçlı salonlardan kütüphanelere, kafeteryalardan toplantı salonlarına kadar birçok etkinliğin gerçekleştirilebileceği fonksiyonel düzenlemelerin yapılacaktı. İlave meydan yatırımlarıyla birlikte de yaklaşık 30 milyon TL’ye mal olup, 26 dönüm alana yayılmış olacaktı. İlk günlerde kasada para vardı, Kültür Merkezi inşaatına başlandı. Para suyunu çekti, harç bitti, yapı paydos. İnşaat alanı terk edildi, kültür merkezini ne arayan var ne soran! AKP'nin plan-program yapma, finansman sağlama ve projeyi yürütme becerisi maalesef işte bu kadarcık."

"BURSA BÜYÜKŞEHİR'DE ALGI MEMURU ÇOK, İŞ YAPAN YOK"

Orhangazi Kültür Merkezi inşaatını 7 Kasım 2018'de gezen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın açıklamalarının BBB Basın Ofisi tarafından "Orhangazi Kültür Merkezi'nde inşaat hızlandı" başlığıyla basına servis edildiğini hatırlatan CHP İl Başkanı İsmet Karaca, "O bültende yaklaşık 7,8 milyon TL’lik birinci etabı tamamlanan Orhangazi Kültür Merkezi’nin, ihalesi ekimde tamamlanan 27,4 milyon TL’lik ikinci etabında çalışmaların hızlandığı, inşaatı yerinde inceleyen Başkan Alinur Aktaş'ın iş bitimi haziran 2020 olan projeyi, düzenli ödemelerle 2019 sonuna yetiştirmeyi amaçladıklarını söylediği belirtiliyor. O günlerde bu ifadeler gazete manşetlerini süsledi. Yaptıkları en iyi iş, algı yönetimi. Bursa Büyükşehir'de algı memuru çok, iş yapan yok. 2019 bitti, 2020'nin haziran ayı da bitti, Orhangazi Kültür Merkezi inşaatı hâlâ yarım. İnşaat bırakıp gittikleri gibi duruyor. Çünkü kasada beş kuruş para yok. Çünkü belediyeyi yönetemiyorlar. Borç üzerine borç alıyorlar. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin düzgün giden bir tane projesi yok. BUDO gibi vaktiyle düzgün başlanıp, düzgün yürütülmüş projeleri de bozuyorlar, zarar eder hale getiriyorlar" şeklinde konuştu.

Karaca sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bursa proje çöplüğüne döndü diyoruz diye bize tepki gösteriyorlar. Akşam rüyada görüp sabah proje yapıyorlar, akademik odaların görüşlerine, muhalefetin feryadına kulak tıkıyorlar. Sonra da bakıyorsunuz proje yarım kalmış ya da bitirilmiş ama hiçbir işe yaramamış. Bursa'nın Bursalılar'ın milyonları sokağa atılıyor. Bunları söylemeyelim mi? Başlanıp yarım kalan projeleri tek tek gezsek, tüm mesaimizi buna ayırmamız gerekecek. Ama kamuoyu bilsin ki, bundan kaçınmayacağız. Bursa’ya 7 maddelik içi boş müjde veren Alinur Aktaş'a, ben tek maddelik müjdeyi veriyorum, bitiremediğiniz, beceremediğiniz her projeyi adım adım gezeceğim."

İLÇE BAŞKANI TEKE: "ALİNUR AKTAŞ, ORHANGAZİ'Yİ CEZALANDIRIYOR"

CHP Orhangazi İlçe Başkanı Ender Teke, 2019 mart yerel seçimlerinde Millet İttifakı Adayı Mustafa Bozbey'in Orhangazi'de en çok oy alan Büyükşehir adayı olduğunu hatırlatarak, "Alinur Aktaş'ın kendisine az oy veren Orhangazi'yi cezalandırdığı görüşü burada ağır basıyor" dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin İznik'e verdiği hizmet desteğini AKP'li Orhangazi Belediyesi'nden bile esirgediğini belirten Teke, "Dış mahallelerdeki sıcak asfalttan, çöplerin toplanmasına kadar bu tavır hissediliyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi İznik'ten çöpleri kendisi alıyor. Ama Orhangazi Belediyesi Büyükşehir'in gösterdiği yere çöpleri kendisi götürüyor. İznik'e hizmet desteği var, Orhangazi'ye yok. Adalet bunun neresinde?" diye sordu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.