Celal Bayar ölümünün 30. yılında Umurbey’de anıldı
Türkiye Cumhuriyeti 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar, vefatının 30. yılında Gemlik’in Umurbey Mahallesi’nde bulunan anıt mezarında anıldı.
Anma programına Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Nadir Alparslan, Bursa Valisi İzzettin Küçük, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu, Orhangazi Kaymakamı Yalçın Yılmaz, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ve çok sayıda yetkili katıldı. Protokol mensupları, Umurbey Meydanı’nda bulunan parkta kahvaltı yaparak vatandaşlarla sohbet etti.
Anıt mezar başında yapılan anma programı saygı duruşu ile başladı. Ardından Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, TSK, Bursa Valiliği ve Gemlik Belediye Başkanlığı’nın çelengi Celal Bayar’ın anıt mezarına sunuldu. Bayar ailesi de mezara buket bıraktı. Daha sonra müze ve kütüphane protokol tarafından ziyaret edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.