Bursa’nın dört ilçesi daha doğalgaz'la buluşuyor

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Türkiye’nin en büyük doğalgaz dağıtım şirketlerinden Bursagaz, tüm Bursa’yı doğalgaz ile buluşturma hedefine bir adım daha yaklaştı. Keles meydanında yapılan tören ile Bursa’nın dağ ilçeleri Keles, Harmancık, Büyükorhan ve Orhaneli’ye doğalgaz taşıyacak ana iletim hattının temeli atılırken Keles halkına hizmet verecek olan Bursagaz Müşteri Merkezi’nin açılışı da yapıldı.

SOCAR Türkiye’nin iştiraki ve Türkiye’nin en büyük doğalgaz dağıtım şirketlerinden Bursagaz’ın geçen yıl müjdesini verdiği Bursa’nın dağ ilçelerini doğalgaz ile buluşturacak projenin son adımı atıldı. Ağustos ayından itibaren abonelik başvurularının yapılabileceği Keles’in yanı sıra Harmancık, Büyükorhan ve Orhaneli ilçelerine doğalgaz taşıyacak hattın ilk etabının temel atma töreni Keles’te yapıldı. Bursagaz ofisinin açılışının da gerçekleştirildiği törende; AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten, İyi Parti Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Keles Kaymakamı Abdüssamed Kılıç, Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin, AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman ve Bursagaz Yönetim Kurulu Üyesi Ertan Yıldız birer konuşma yaptı.

20 bin kişiye doğalgaz ulaşacak

Keles, Harmancık, Büyükorhan ve Orhaneli ilçelerine, BOTAŞ ulusal iletim hattının İnegöl kesiminden çıkış alınarak, yaklaşık 110 kilometre çelik boru hattı yatırımı gerçekleştirilecek. Bursagaz bu ilçelere, 20 bin metreküp/saat kapasitedeki konteyner tip RMS/A istasyonlarına ulaşacak şekilde dağlık araziden tesis ederek doğalgaz sağlayacak.Yaklaşık 137 milyon liralık yatırım değeri olan proje kapsamında 110 kilometre ana çelik boru hattı dışında ayrıca Keles ilçe merkezine 27 kilometre, Orhaneli ilçe merkezine 37 kilometre, Büyükorhan ilçe merkezine 25 kilometre, Harmancık ilçe merkezine ise 26 kilometre olmak üzere toplamda 115 kilometrelik polietilen ve çelik doğalgaz hattı döşenecek.

Dört ilçede, yaklaşık 20 bin kişiye doğalgaz ulaştıracak Bursagaz’ın proje tamamlandığında, Bursa genelinde hizmet verdiği ilçe sayısı da 11’e ulaşacak. Bu yıl doğalgaz ile buluşacak Keles dışındaki diğer üç ilçeye ise 2020 yılı sonuna kadar doğalgaz arzının gerçekleşmesi planlanıyor

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.