Bursalı gençlere insan hakları eğitimi
Tulpar Derneği tarafından hazırlanan ve Birleşik Krallık Büyükelçiliği tarafından fonlanan ’Bursa’daki Gençler İçin İnsan Hakları Eğitimi’ konulu proje çalışmaları devam ediyor.
Bursalı gençlerin insan hakları konusundaki eğitimleri için yapılan çalışmalara Birleşik Krallık’ın Türkiye Büyükelçisi konuk oldu. Tulpar Derneği tarafından hazırlanan Birleşik Krallık Büyükelçiliği tarafından fonlanan ve Bursa Büyükşehir Belediyesi, Yeşil Bursam Derneği, Bursa Kent Konseyi, United for Human Rights Derneği (Amerika), Sakarya Üniversitesi İngiliz Dili Eğitimi Öğrenci Topluluğu desteği ile gerçekleştirilen projenin eğitimine katılan Birleşik Krallık Büyükelçisi Richard Moore, Birleşik Krallık Hükümeti’nin 2003 yılından beri Türkiye’de bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları tarafından yürütülen çeşitli projelere destek verdiğini ifade etti. Bu desteğin yaklaşık 10 milyon paunda ulaştığına dikkat çeken Moore, “Elçiliğim, insan hakları projelerine destek vermekten memnuniyet duymaktadır. Birleşik Krallık hükümeti tarafından desteklenen özellikle kadın, çocuk, engelli gibi toplumun dezavantajlı kesimlerine yönelik projeler olumlu toplumsal değişime katkıda bulunmaktadır” diye konuştu.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdullah Karadağ ise, Türkiye’nin 15 temmuzda büyük bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldığını hatırlatarak, milli irade ve insan haklarına yönelik yapılan bu girişimin, yine halkın tepkisi sayesinde başarılı olamadığını ifade etti. Karadağ, Türkiye’nin insan hakları, demokrasi ve halkın demokrasiye sahip çıkması konusunda bütün dünyaya örnek olduğunu söyledi.
Türkiye’nin dört bir yanından eğitime katılan gençlerin sorularını da cevaplayan büyükelçi, etkinliğin ardından, Karadağ ile bir araya gelerek bir süre sohbet etti.
Tulpar Derneği’nin Temmuz ayında başlattığı ve Şubat ayında sona erecek proje dahilinde, Ekim ayında eğitmen eğitimi verilmesi ve eğitmenlerin pilot illerde eğitimi yaygınlaştırması planlanıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.