Bursa’dan Elazığ’a 10 bin kişilik aşevi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Büyükşehir Belediyesi, Elazığ ve Malatya’da yaşanan deprem nedeniyle ‘vatandaşların yaralarının hızla sarılması yönünde’ seferber oldu. Büyükşehir Belediyesi’ne ait iştiraklerden toplanan ve içerisinde gıda, giyim ve hijyen maddeleri bulunan yardım malzemeleri, yapılan törenle belediye önünden Elazığ’a doğru yola çıkarıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yardım tırlarının uğurlanması sırasında yaptığı açıklamada, deprem yaşanır yaşanmaz vakit kaybetmeden Elazığ Valisi Çetin Oktay Yıldırım, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Başkanı Mehmet Güllüoğlu ve Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ile ‘ihtiyaçların belirlenmesi amacıyla’ irtibata geçtiklerini kaydetti.

Afetzedelere her gün sıcak yemek

Elazığ’da ‘depremzedeler için’ her gün 10 bin kişiye sıcak çorba ve yemek servis edilecek. Bununla birlikte BESAŞ’a ait gıda yüklü mobil aracı da yardım için bölgeye gönderildi. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye arama-kurtarma ekipleri de, araçlarıyla birlikte deprem bölgesindeki çalışmalara destek verecek. Depremden etkilenen vatandaşlar için psiko-destek ekibi de yola çıktı. Çocuklara oyuncak temin edilmesine kadar, her türlü hazırlığın yapıldığı açıklandı.  

Bursa’da yaşayan Elazığ ve Malatyalılara ‘afet bölgesindeki yakınlarına ulaşmaları için’ ücretsiz otobüs tahsis ediliyor. Bu yönde hemşeri dernekleriyle irtibata geçilerek gerekli duyurular da yapılmış durumda.  

Büyükşehir’de kriz masası kuruldu

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Genel Sekreter Ulaş Akhan başkanlığında kriz masası oluşturuldu. Kurtarma faaliyetleri sonrasında, alt ve üst yapı bakım-onarım çalışmaları için Belediyenin mühendis ve teknisyenlerden oluşan 3 ekip de de deprem bölgesinde olacak.  

Yaptığı açıklama sonunda “Hem Elazığ’a hem de Malatya’ya büyük geçmiş olsun” diyen Başkan Aktaş, “Sayın Cumhurbaşkanımız, bakanlarımız ve devletimiz, tüm dinamikleri ile çok iyi bir şekilde organize oldular. Bize Bursalı hemşerilerimizden ‘Ben de yardım etmek, bir şeyler yapmak istiyorum’ şeklinde telefonlar geliyor. Bu noktada düşüncesi olanlar, lütfen bizimle irtibata geçsinler” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.