Bursa Yeni Marmara Gazetesine çirkin silahlı saldırı !..

BURSA ARENA /haber Merkezi

Bu gece saatlerinde Yeni Marmara Gazetesinin İnönü Caddesi üzerindeki merkez binasına kimliği henüz meçhul şahıslar tarafından silahlı saldırı yapıldı.  Bu saldırıdan sonra olay yerine gelen polis, gazete binasının güvenlik kamera kayıtlarını inceledi.

Kamera kayıtlarından edinilen bilgilere göre, 3 kişinin gazetenin önüne gelerek bir süre bekledikten sonra içlerinden birisinin zili çaldığı ve müteakiben de kapıya doğru ateş ettiği anlaşıldı. Polis ekipleri, eşgali alınan bu meçhul kişilerin yakalanması için araştırma ve çalışmalarını sürdürüyor.

Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı ve Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı, yaptığı yazılı açıklamada, Yeni Marmara gazetesine yönelik silahlı saldırıyı kınadı.

Gelişmiş demokrasilerin temel unsuru basının, silah ve tehdit yoluyla susturulmaya çalışılmasının öncelikle halkın haber alma özgürlüğüne yönelik çirkin bir girişim olduğunu beyan eden Kolaylı, bu açıklamasında; "Saldırıda yaşamını yitiren veya yaralanan meslektaşımızın olmaması en büyük tesellimiz. Toplum olarak üzerimize düşen görev, saldırının arkasındaki karanlık güçleri ortaya çıkartmak ve gerekli cezanın verilmesini sağlamaktır. Bu hedef doğrultusunda tüm kesimleri göreve davet ediyor, Yeni Marmara gazetesi camiasına geçmiş olsun diyorum." dedi..

Gazetenin kurucusu ve Sahibi Orhan Efe sosya medya sayfasındandan; "
Yeni Marmara Gazetesi idari binasına yapılan silahlı saldırı ile ilgili Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 1 tetikçi ve 3 gözcüden oluşan faillerinin kamera görüntülerini aldılar. Emniyet Müdürlüğü ekiplerine, bu kişileri azmettirdiğini düşündüğümüz kişi ve kurumların listesini verdik. 12 Aralık 2016 tarihinden itibaren gazetemiz binası, gazete yöneticilerinin ve köşe yazarlarımızın can ve mal güvenliklerinin sağlanması için idari ve adli tüm başvurularımızı yaptık. Daha önce de binamıza "Bir gece ansızın gelebiliriz" pankartı asarak yapılan saldırının failleri meçhul kalmıştı. Bu saldırı adeta 4 aydır geliyorum dedi. Buna rağmen adli ve idari sorumluluklarını yerine getirmeyen tüm kişi ve kuruluşlar ile ilgili suç duyurularında bulunacağız. Tetikçi ve gözcülerinin ardındaki azmettiriciler, mutlaka ortaya çıkacaktır. Azmettirici olarak şüphelendiğimiz kişi ve kuruluşlar, Bursa'nın en önemli idari, adli ve siyasi isimleridir. Gazetemizin giriş kapısına ateş edilmiş olup, saldırganlar hızlıca kaçmışlardır. Söz konusu saldırı sırasında, gazetemiz binasında kimse bulunmamaktadır. Yapılan saldırıyı, gözdağı vermek ve korkutmak olarak değerlendiriyoruz. Bizler; devletimize, milletimize ve en sonunda da bileğimize güveniyoruz. Hiçbir tehdide pabuç bırakmayacağız. Aldığımız her nefesin hakkını, sonuna kadar vereceğiz. Bu saldırıyı yapanlar ve bu saldırıyı azmettirenlerden çok daha mert olduğumuzu herkes görecek. Yeni Marmara Gazetesi; "Bursa'nın Vicdanı. Hayra Motor, Şerre Fren" sloganı ile yayın hayatını aynı kararlılıkla devam ettirecektir. Görelim mevlam neyler, neylerse güzel eyler. Gerek bizzat gelerek, gerekse telefon ve sosyal medyadan mesaj göndererek bizlerle dayanışma içinde olan tüm okuyucularımıza, dost ve sevenlerimize çok teşekkür ediyoruz...."  şeklinde açıklamada bulundu.

BURSA ARENA Gazetesi olarak;
Kardeş kuruluş gördüğümüz YENİ MARMARA GAZETESİ'ne Sayın Orhan EFE'nin şahsında geçmiş olsun diyor; bu menfur saldırıyı yapanları, azmettirenleri ve ayrıca böyle bir saldırıya sebep olanları şiddetler kınıyoruz.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.