Bursa Valisi Yakup Canbolat, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Bursa Valisi Yakup Canbolat 19 Mayıs günüyle ilgili bir mesaj yayınlayarak " Milletimizin makus talihini değiştiren, tarihi ve stratejik bir girişim olarak kabul edilen, Cumhuriyet tarihimizin başlangıcı ve aynı zamanda milletimiz ve ülkemiz için, büyük bir geleceğe doğru atılan ilk adım olan 19 Mayıs 1919 tarihi, milletimizin bağımsızlık duygularının ilk yansıması olup, kurtuluş zaferine atılan en önemli adımlardan birisidir" şeklinde günün anlamını ifade etti. Canbolat mesajında devamla;

"Bu adımın 100. yıl dönümünü coşkuyla ve gururla kutlamaktayız.

Tam bir asır önce,19 Mayıs 1919'da Büyük Önder Atatürk'ün Samsun'da başlattığı özgürlük hareketi, tüm yurdumuza yayılmış, halkımızın azim ve kararlığıyla hep birlikte verilen mücadele sonucunda büyük zafere ulaşılmıştır. Samsun’dan başlayan ve tüm yurda yayılan ulusal birlik ve beraberlik şuuru, kurtuluşa ulaşmamızın ana unsuru olmuştur.

Büyük sıkıntılar ve yokluklar içerisinde, büyük bedeller ödenerek fedakârlıklarla kurulan Türkiye Cumhuriyeti, gençlerimize emanet edilmiştir. Çünkü bizler gençlerimizi, milletimizin en büyük zenginliği olarak kabul ediyor, onlara milletçe güveniyoruz.

Sevgili gençler,

Biliyoruz ki sizler, Türkiye’nin geleceği, yarınlarımızın teminatısınız.Türkiye Cumhuriyetini yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuzdur. Kendinizi çağdaş bilimin ve teknolojinin ışığında yetiştirerek, ülkesine yararlı, manevi değerlerle donanmış bireyler olarak hayatlarınızın her alanında etkin rol alma gayreti içerisinde olmalısınız.

Geleceğin devlet yöneticileri, siyasetçileri, eğitimcileri, bilim adamları, sanatçıları ve diğer meslek temsilcileri olarak ülkemizi, bilimde, fende, ekonomide, uluslararası ilişkilerde, kültür ve sanatta, eğitimde, sporda elde edeceğiniz başarılarla,Cumhuriyetimizi taçlandıracağınıza yürekten inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle sevgi dolu yürekleri ve gülen yüzleriyle bu güne anlam katan gençlerimizin ve aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramını tebrik ediyor, devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle,  gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, tüm vatandaşlarımıza saygılar sunuyorum... " dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.