Bursa Tarım ve Hayvancılık Fuarlarına “58 Ülkeden 261 Bin 458 Ziyaretçi”

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Bursa Tarım ve Hayvancılık Fuarları “58 Ülkeden 261 Bin 458 Ziyaretçi” ile Sektörün Ticaretine Büyük Katkı Sağladı.

Güçlü ve sürdürülebilir tarım uygulamalarının son trendlerinin yer aldığı BURTARIM 2018 Bursa 16. Uluslararası Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı ile BURSA 11. ULUSLARARASI HAYVANCILIK VE EKİPMANLARI FUARI, 13 Ekim 2018 Cumartesi günü saat 18.30’da Tüyap Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde sona erdi.

Modern tarımın tüm süreçlerinin yer aldığı fuarları değerlendiren Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, “Tarım ve hayvancılık sektörlerinin tüm yapı taşlarının 75 Bin m2 alanda sergilendiği Bursa Tarım ve Hayvancılık Fuarları sektörden ilgi görerek sona erdi. 58 ülkeden 261 Bin 458 kişi tarafından ziyaret edilen dev organizasyon, beş gün boyunca oluşan iş hacmi ile traktör ve tarımsal mekanizasyon satışlarına, ülke ve bölge ekonomisine katma değer sağladı.

Fiyatı 1.5 Milyon TL’ye kadar çıkan traktörlerin açık alanda, tohumdan bitkisel üretime, hayvancılık ekipmanlarından sulama sistemlerine, tarımsal mekanizasyondan zirai ilaçlama yöntemlerine kadar geniş ürün grubunun da kapalı alanda yer aldığı Fuarlar, üreticinin yüzünü güldürdü. Katılımcı firmalar tarafından gerçekleştirilen ürün lansmanları ile de son teknolojiler sergilendi.

Önümüzdeki yıl 8 – 12 Ekim 2019 tarihleri arasında Tüyap Bursa çatısı altında 17. kez düzenleyeceğimiz Bursa Tarım ve Hayvancılık Fuarlarında tekrar bir arada olmayı diliyoruz.” dedi.

Mali ve Tanzanya’dan İlk defa Ziyaretçi geldi, Geçtiğimiz Yıla Göre Yabancı Ülke Sayısında %11 Artış Sağlandı

İlk defa ziyaretçi ağırlanan Mali ve Tanzanya’nın da içinde bulunduğu; Avrupa'dan Asya'ya, Ortadoğu'dan Kafkaslara kadar geniş coğrafyadan alım heyetlerini ağırlayan Fuarları ziyaret eden ülke sayısında geçtiğimiz yıla göre %11 artış sağlandı. Afganistan, Almanya, Azerbaycan, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Bosna Hersek, Bulgaristan, Cezayir, Çin, Etiyopya, Fas, Filistin, Fransa, Gana, Gürcistan, Hırvatistan, Hindistan, Hollanda, Irak, İran, İsrail, İspanya, İtalya, Karadağ, Katar, Kazakistan, Kırgızistan, Kuveyt, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kosova, Libya,Lübnan, Macaristan, Makedonya, Malezya, Mali, Mısır, Moldova, Nijerya, Özbekistan, Pakistan, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya, Sırbistan, Somali, Sudan, Suudi Arabistan, Tanzanya, Tunus, Türkmenistan, Ukrayna, Umman, Ürdün, Yemen ve Yunanistan’dan gelen 1000’in üzerinde iş insanı ile katılımcı firmalar arasında ticari iş birliktelikleri kuruldu.

Yurt içinden ise münferit ziyaretçilerin yanı sıra 80 ilden 1000’in üzerinde otobüs organizasyonu ile fuara gelen sektör temsilcileri, beş gün boyunca tarım ve hayvancılık sektörünün tüm dikkatlerini Bursa’ya çekti.

İkili İş Görüşmeleri Organize Edildi

T.C. Ticaret Bakanlığı koordinasyonu, BTSO, KOSGEB ve Uludağ İhracatcı Birliği desteği ile fuar merkezinde bulunan Uludağ Konferans Salonu’nda, yurt dışından gelen iş adamları ile katılımcı firmalar arasında ikili iş görüşmeleri gerçekleşti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.