Bursa'nın ünlü KAFKAS Kestane Şekeri firması KONKORDATO ilan etti

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Bursa'nın önde gelen markası, kendi alanında dünyanın belli başlı kestane şekeri üreticilerinden birisi olan KAFKAS, şirket ortaklarının aile içi iş uyuşmazlıkları nedeniyle bir süredir çalkantılar yaşıyordu.

Nihayet ortaklarından İnci İnhal ve Şirketin tüzel kişiliği olan Kafkas Pasta Şekerleme San ve Tic A.Ş. tarafından Bursa Asliye Ticaret Mahkemesinden konkordato kararı verilmesi talebinde bulunuldu. Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesinde yargılaması sürdürülen davada şirketin konkordato talebi kabul edildi. Ve mahkeme tarafından konkordato komiseri olarak SMMM Şükrü Çalışkan atandı. Böylece Şirket adına kayıtlı tüm taşınır ve taşınmaz malların üçüncü kişilere devri, ikinci bir karara kadar yasaklanmış da oldu.


Ali Şakir Tatveren tarafından 1930 yılında kurulan ve Bursa'nın tanıtım simgelerinde olan Özdilek Havlu, Kervansaray Otel, İskender Kebap gibi markalar arasında önemli yeri olan KAFKAS markasının geçirdiği bu sarsıntı, Bursa iş dünyası ve Bursalılar arasında şaşkınlık yarattı ve üzüntüye vesile oldu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.