Bursa Kent Konseyi’nde Şevket Orhan dönemi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle çalışmalarını sürdüren, kentin en önemli sivil toplum kuruluşlarından olan Bursa Kent Konseyi’nde genel kurul heyecanı yaşandı. 

Bursa Kent Konseyi Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı, Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Başkanlık Salonu’nda gerçekleştirildi. Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Murat Demir, yoğun gündemi nedeniyle programa katılamayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın selamlarını iletti. Kent konseylerinin yerel karar alma mekanizmalarına kent halkının katılımını sağlamak amacıyla oluşturulmuş demokratik platform olduğunu söyleyen Demir, Bursa Kent Konseyi bünyesinde 5 meclis, 30 çalışma grubu, 332 kurumsal katılımcı ve binler gönüllünün yer aldığını sözlerine ekledi. Bursa Kent Konseyi’nde kısa süre başkanvekili olarak görev yapan Şuayip Toprak ise Bursa Kent Konseyi’nin kent halkının önemli temsil mekanizmalarından biri olduğunu ifade ederek, adaylara başarılar diledi.

Açılış konuşmalarının ardından, yoğun katılımla gerçekleştirilen seçimlerde iki aday yarıştı. Başkan adayları Şevket Orhan ve Yüksel Ceylan, 3’er dakikalık konuşmalarla kendilerini tanıtıp, hedeflerini dile getirdiler. 243 genel kurul üyesinin katıldığı seçimde Şevket Orhan 200 ve Yüksel Ceylan da 17 oy aldılar.

Bursa Kent Konseyi  Yürütme Kurulu üyeleri de 16 asil ve 16 yedek olmak üzere belirlendi.
Ali Bozkurt, Ali Tiryaki, Erkan Ayçam, Erol Dağlıoğlu, Füsun Karakurt, Hatice Şahin, Hızır Ofluoğlu, İbrahim Özmen, İlhami Yıldız, Mustafa Karlovalı, Mülayim Lale, Sami Tokaki, Semih Peksert, Sevil Pamirol, Suat Gülçimen ve Yüksel Köse Yürütme Kurulu asıl üyeleri olarak seçildiler.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.