Bursa Kadın Platformu acil eyleme çağırıyor

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Bursa Kadın Platformu bugün, son zamanlarda artan kadın cinayetleri ve çocuk istismarı olaylarına dikkat çekmek ve çözüm bulmak için Kesk binasında düzenledikleri basın toplantısında bir araya geldi.

Basın mensuplarıyla gerçekleşen toplantıda, cinayet ve istismarlara yönelik, ivedilikle hayata geçirilmesi gereken çözüm önerileri sunuldu.

Platform bileşenleri Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, İlçe Belediyeleri ve yetkili tüm kurumları; yaşanan tecavüz, istismar ve katliam olaylarına son vermek için göreve çağırdı.

Basına ve kamuoyuna;

ÖLMEK İSTEMİYORUZ!
ŞİDDET VE İSTİSMARA KARŞI KENTİMİZİ YÖNETENLERİ GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ!

Değerli Basın Emekçileri;

Gün geçmiyor ki kadınlar en yakınları tarafından öldürülmesin; sokakta, iş yerinde, evde. Tacize, tecavüze, şiddete, ayrımcılığa uğramasın. Gün geçmiyor ki göz bebeği çocuklarımızın istismara uğradığı haberlerini duymayalım.
Sayılarla kadın katliamı:
2011 yılında 121, 2012 yılında 210, 2013 yılında 237, 2014 yılında 294, 2015 yılında 303, 2016 yılında 328, 2017 yılında 409, 2018 yılında 440, ve 2019 yılının ilk 8 ayında toplam 294 kadın öldürüldü.
2019 Ağustos :49
Artık ülkemizde yaşanan durum kadınlara dönük katliam boyutundadır. Çocuğunun gözü önünde öldürülen Emine Bulut’un görüntüleri ve sözleri ise hâlâ aklımızda.
Emine Bulut’un ardından yapılan eylemlere ve yetkililerin ifadelerine rağmen en az 21 kadın daha öldürüldü.
Sayılardan da görüldüğü gibi kadına yönelik şiddet her geçen gün artmaktadır. Kadına yönelik şiddet, toplumdan bağımsız değildir. Toplumun her kesiminde artan şiddet, biz kadınları ve çocukları daha derinden etkiliyor. Burada ülkemizi yönetenlerin, siyasetçilerin, dilindeki şiddeti söylemeden edemeyeceğiz.
Bizler, Bursa Kadın Platformu olarak, 14 yıldır kadınların ve çocukların sesi olmaya çalışıyoruz. Tüm kadınlar adına yetkilileri göreve çağırıyoruz. Kentimizi yöneten Sn. Vali ve Belediye Başkanları başta olmak üzere tüm resmi kurumları acil eyleme çağırıyoruz. Bursa’yı yönetenler kadınların öldürülmediği, şiddete uğramadığı, çocukların istismara uğramadığı bir kent hedeflemelidir. Bu hedef için kadın örgütleri başta olmak üzere tüm sivil toplum dernekleri, odaları, baroyu, sendikaları, üniversitelerimizi, basın kuruluşlarını dinlemeli ve sürece katmalıdır.
Elbette sivil toplum da üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir.
Bizler bu amaçla önerilerimizi iletmek ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi almak amacıyla öncelikle Büyükşehir, Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer İlçe Başkanlarımızdan randevu talep ettik. Diğer kamu kurumları ile de görüşmeyi planlıyoruz.
Tüm kadınlar ve çocuklar adına kendilerinden acil taleplerimiz var:
1) Tüm başkanlarımızdan belediyelerimizdeki çalışmaların kadın-erkek eşitliğini gözeterek planlanmasını istiyoruz.
2) Kadın sığınma evleri acil olarak açılmalıdır. Sığınaklarda çocuklar için gerekli koşullar oluşturulmalı ve kadınlar için vatandaşlık şartı aranmamalıdır.
3) Şiddete uğrayan kadınların 24 saat ulaşabileceği destek hattı kurulmalı, burada çalışanlar gerekli eğitimleri almalıdır. Belediyelerin herhangi bir birimine başvuran kadına gerekli destek ve yönlendirme ivedilikle yapılmalıdır. (Kadınlar; belediyelerimizin yanlarında olduğunu bilmelidir.)
4) Kadına yönelik şiddet uygulayanlar belediyelerde çalıştırılmamalıdır.
5) Çocuk bakımı için her mahallede 7 gün 24 saat çalışan kreşler açılmalıdır.
6) Belediyelerimiz toplumsal cinsiyet eşitliğini destekleyici çalışmalar yürütmelidir.
7) Belediyeler; kadınların sosyal, kültürel ve ekonomik koşullarını geliştirmek için çalışmalar yapmalıdır.
Elbette bu taleplerimiz en acil olanlarıdır. Şiddetin tamamen bitmesi eğitim başta olmak üzere tüm toplumsal yapının eşitlik ilkesi ile kurulmasına bağlıdır.
Bizler yaşamın her alanında eşitliği var edene – kadın, çocuk ve tüm yurttaşların mutlu olduğu bir ülkeyi kurana dek- kadar mücadeleye devam edeceğiz.

BURSA KADIN PLATFORMU

Anahtar Kelimeler:
Bursa Kadın Platformu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.