Bursa'da "Demokrasi Faciası"; İYİ PARTİ Standına bir günde ikinci saldırı !

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Önceki gece Bursa Emir Sultan Camii Meydanında kurulu siyasi parti stand çadırları arasında yer alan İYİ Parti stand çadırına bazı kişiler tarafından şiddet ve saldırıda bulunulmuş ve olayda İYİ Parti görevlisi bir kişi yaralanmıştı. Bu olay da İYİ Parti Bursa İl Teşkilatı tarafından bir basın toplantısı yapılarak protesto edilmiş idi.. 

Yine dün gece de İYİ Parti Bursa il ve ilçe teşkilatlarından bir grup, gece sahur yapacak çadır görevlisi arkadaşlarına ziyarete geldiler. Birlikte sahur yapma hazırlığına başladılar.

Bu esnada İYİ Parti çadır standına, komşu standtan 50 - 60 kişilik bir grup, organize edilmiş şekilde taşlar, sopalar ve sandalyelerle saldırıda bulundular.

Polisin havaya silah atmak suretiyle durdurabildiği bu saldırıda 1'i ağır 9 İYİ Partili vatandaşın yaralandığı anlaşıldı.

Ambulanslarla hastaneye taşınan yaralılara acil müdahalede bulunuldu.

Saldırganların, Ak Parti’nin yan kuruluşu durumundaki “İlk Oy hareketi ” platformu mensupları oldukları öürenilmiştir.

Bugün sabah itibariyle olayı protesto ederek bir basın bildirisi yayınlayan İYİ Parti Bursa İl Başkanlığının bu bildirisinde şu açıklama yapıldı;

"KAMUOYUNA DUYURU..
Bu gece Bursa Emirsultan Camii yanında tüm partilerin standlarının bulunduğu bölgede İYİ Parti standına ve İyi Partililere yapılan saldırı, ülkemizde büyüyen tahammülsüzlüğün vardığı noktayı göstermesi bakımından çok önemlidir. 
İki gündür İYİ Parti standına ve arkadaşlarımıza yapılan saldırılar doğrudan Ak Parti’nin yan kuruluşu durumundaki “İlk Oy hareketi ” platformu mensuplarınca gerçekleştirilmiş olup, başkaca hiçbir parti veya kuruluşla ilgisi yoktur. 
Dün yapılan saldırı sonrasında bugün yaptığımız basın toplantısında da belirtmemize rağmen bu tür alanlarda emniyet kuvvetlerinin gerekli kontrolleri yapmayıp, tedbirleri almadığı ve olaylara müdahale etmekte yavaş davrandığı da ayrı bir hukuksuzluk olarak görülmektedir.
Seçimlerin sağlıklı ve huzurlu bir şekilde geçmesi için tüm yetkilileri tarafsız bir şekilde göreve davet ediyoruz.
Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.İyi Parti Bursa İl Başkanlığı..."

BURSA ARENA Olarak;

Bu şiddet olayının faili "İlk Oy Hareketi" Derneği mensuplarını kınıyoruz. 

Bu ülkenin insanları hep birlikte bir bütün ve kardeştir.

Bu kardeşliğe saldıranlara Türk Adaleti gereken cezayı verecektir.

Herkesi sakin olmaya davet ediyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet Demir 6 yıl önce

Seçimlere şiddet ve çatışma sokmak vatan hainliğidir. Bu yapılanlar kendini bilmezliktir.

Avatar
Ayşe M. 6 yıl önce

Çok üzücü ve korkutucu gelişme