Bursa'da araçların kış lastiği uygulaması 1 Aralık'ta başlıyor

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Bursa Valiliği bu kış Bursa trafiğine çıkan araçlarda kış lastiği uygulamasını 1 Aralık'tan itibaren başlatıyor.

Bu konuda Valilikten yapılan açıklama şöyle;    

‘’Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığının Kış Lastiği Kullanma Zorunluluğu ile ilgili Usul ve Esaslar Hakkında Tebliği ile ülkemizde tescil edilmiş olsun veya olmasın, şehirlerarası karayollarında yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan taşıtlarda, her yılın 1 Aralık ile takip eden yılın 1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği kullanılması zorunluluğu getirilmiş olup;

Ilimiz sınırları içerisinde faaliyet gösteren yolcu ve eşya taşınmasında kullanılan ticari araçlarda da 01 Aralık 2018- 1 Mart 2019 tarihleri arasında kış lastiği uygulaması yapılacaktır.

Belirtilen tarihlerde,

1-Kamyon, çekici,tanker,otobüs türü araçların tahrikli dingilleri üzerindeki tüm lastiklerinin, kamyonet,minibus ve ticari otomobillerin tüm lastiklerinin; ayrıca seyir esnasında değiştirilmek zorunda kalınan lastiklerinin yerine takılacak lastiklerin de kış lastiği olması gerekmektedir.

Kış lastiği bulunmayan araçların lastiklerini uygun hale getirebilecekleri en yakın yerleşim birimine kadar gitmelerine denetimle görevli olanlar tarafından izin verilecektir.

2- Trafik İdari Para Cezası karar tutanağının tebliği işletene yapılacağından, lastiklerini uygun hale getirebilecekleri en yakın yerleşim birimine kadar gitmelerini temin etmek amacıyla araç sürücüsüne güzergah ve yerleşim yeri bilgilerini de içeren izin belgesi verilecektir. Ayrıca, izin verilen yerleşim yerinin adı trafik idari para cezası karar tutanağında da belirtilecektir.

3-Kış lastiği kullanması zorunlu olduğu halde kullanmayan işletenler için, 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 65/A maddesinde belirtilen para cezası uygulanacaktır.

İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, trafik ekipleri ve belediyeler tarafından gerekli denetimler yapılacak, kurallara ve alınan kararlara aykırılıkların tespiti halinde yasal işlem uygulanacaktır.’’

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.