Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ilk Başkanı Ekrem Barışık törenle uğurlandı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Bursa’da 1982 – 1989 yılları arasında Büyükşehir'in ilk Belediye Başkanlığı'nı yapan Ekrem Barışık (87), tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Ekrem Barışık için ilk tören tarihi belediye binası önünde yapıldı.

Törende bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa’ya 7 yıl boyunca hizmet eden Barışık’ın 1 gün bile o hizmet heyecanını kaybetmediğine tanık olduğunu söyledi. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin çeşitli kademelerinde hizmet eden Barışık’ın belediye başkanı olarak da önemli hizmetlere imza attığını kaydeden Başkan Aktaş, “Başkanımız Belediye Konservatuarı’nın kuruluşunu gerçekleştirdi. Kardeş şehircilik ilişkilerini geliştirdi. Kent tarihi dokusunun korunması ve yaşatılmasına yönelik çalışmalar, uluslararası ilişkiler ve sosyal-kültürel faaliyetleri ile Avrupa Şeref Bayrağı’nın alınmasını sağlarken, Bursa “Avrupa Şehri” unvanının kazanılmasına da zemin hazırladı. Yine ODTÜ’ye Kent İçi Ulaşım Master Planı’nı hazırlatarak Bursa’nın gündemine hafif raylı sistemini getirdi. 1995-1998 yılları arasında da Bursa Kültür Sanat Turizm Vakfı Genel Sekreterliği görevinde bulundu. Yakınlarına başsağlığı diliyorum. Nur içinde yatsın inşallah” diye konuştu.

Barışık’ın cenazesi ikindi vakti Mihraplı Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Hamitler aile mezarlığında toprağa verildi.

  Ekrem Barışık belediyeden uğurlandı Ekrem Barışık belediyeden uğurlandı

Anahtar Kelimeler:
BBBEkrem Barışık
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.