Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Nur Aktaş 10 belediye şirketine kendini yönetici atamış!

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Bursa'da son olarak CHP'nin 30 Ağustos'taki ulaşım ücretsiz olsun teklifine, “O zaman ormancılık gününde de tatil yapalım. 30 Ağustos halkın tamamını ilgilendiren bir bayram değil” sözleriyle gündeme gelen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın belediye şirketlerinde yönetim kurulu başkanı olarak kendini görevlendirdiği ortaya çıktı.

31 Mart sonrasında gerçekleştirilen şirket genel kurullarında yönetim kurulu başkanı seçilen Aktaş'ın her bir şirketten ‘huzur hakkı' olarak aylık en düşük 5 bin lira aldığı iddia ediliyor. 10 şirketi bulunanBüyükşehir Belediyesi'nde Aktaş'ın aylık yaklaşık 50 bin lira huzur hakkı aldığı tahmin ediliyor.

BELEDİYENİN 10 ŞİRKETİ VAR

Alinur Aktaş’ın yönetim kurulu başkanı olduğu belediyeye bağlı 10 şirket şunlar; BURULAŞ, BURFAŞ, BİNTED, BUSKİ, BURBAK, BURKENT, JEOTERMAL, BESAŞ, TARIM A.Ş. ve KÜLTÜR A.Ş.

AKP'Lİ YÖNETİCİLER BAŞKANVEKİLİ

Belediye şirketlerinde yönetim kurulu başkan vekillikleri ise AKP Bursa İl Yönetim Kurulu üyeleri arasında pay edilmiş durumda.
BURULAŞ Başkanvekili Bülent Kandemir, BURFAŞ Başkanvekili Gülten Doğrul ve BURKENT Başkanvekili Hüseyin Ömer Aybar aynı zamanda AKP Bursa İl Yönetim Kurulu Üyesi.
BESAŞ'ta ise başkan vekili AKP'den milletvekili aday adayı olan Mustafa Bektaş. Tarım A.Ş.'nin yönetim kurulu başkan yardımcısı ise AKP'li meclis üyesi, AKP Grup Sözcüsü Ercan Barutçuoğlu. (Kaynak Türkiyem tv)

Anahtar Kelimeler:
BursaBelediyeAlinur Aktaş
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.