Bursa Bilim Oteli konuklarını bekliyor

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Geleceğin teknolojilerini tasarlayan nitelikli işgücüne katkıda bulunmak ve bilimi topluma yaymak hedefiyle Büyükşehir Belediyesi tarafından kentte kazandırılan Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (Bursa BTM)’de, her yaştan bilimsever için hazırlanan etkinlikler hız kesmeden devam ediyor.

Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin gecelik bilimsel etkinliklerinden ‘Bilim Oteli’nde macera başlıyor. 8-14 yaş aralığındaki çocuklar için gerçekleştirilen ve gece yarısına kadar süren etkinlik bilime meraklı katılımcılarını bekliyor. 27 Ekim Cumartesi günü sezonun ilk konuklarını ağırlayacak Bilim Oteli’nde etkinlikler 18.30’da başlayacak ve gece yarısına kadar sürecek. Velilerin etkinliklere dâhil edilmediği ‘bilimsel gecelemede’ bilim meraklısı çocuklar kendi ilgi alanlarına uygun seçtikleri atölye çalışmalarına katılabilecek, planetaryum ve bilim gösterileriyle bilim ile iç içe macera dolu bir gece geçirecek.

Bilim Oteli’ne katılanlar, merkezdeki deney düzeneklerini denemelerinin yanı sıra hava koşullarının uygun olması halinde gökyüzü gözlem etkinliği ile gezegen ve yıldızları da dev teleskoplarla inceleyebilecek. Sanal simülatörleri de kullanacak olan katılımcılar; bilimsel seminerler ve bilim avcılarının renkli gösterileri ile unutamayacakları bir bilimsel gece geçirecek. 27 Ekim’de başlayacak etkinliğe ilişkin kayıt yaptırmak isteyenler www.bursabilimmerkezi.org web adresinden detaylı bilgi alabilirler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.