Bozbey: Yaralı olan kamu vicdanı rahatlamalı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Yüksek Seçim Kurulu’na yaptıkları itiraz sürecinin devam ettiğini belirterek “Yaralı olan kamu vicdanının rahatlamasını istiyoruz. Bu konuyu çözecek olan da YSK’dır. Umarım olumlu yönde karar verir ve kamu vicdanı rahatlar” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Nilüfer Belediye eski Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’e görevi teslim ettiği törende seçim sürecindeki itirazlara da değindi.

31 Mart’ta gerçekleşen seçim sonrasında sürecin devam ettiğini söyleyen Mustafa Bozbey “Bir seçim yaşadık ve süreç hala işliyor. Yani YSK’ya başvurumuz var. Seçimde kullanılan oyların tekrar sayılması ve yaralı olan kamu vicdanının rahatlamasını istiyoruz” dedi.

Seçim gününden itibaren kendisine ulaşan çok sayıda Bursalı’nın ifadelerine dikkat çeken Mustafa Bozbey şöyle devam etti: “Bize ulaşan binlerce Bursalı, ‘Oyumuzu verdik, etrafımızdaki herkes de oyunu sana verdi, böyle bir sonuç asla olamaz. Oylarımızın korunmasını ve gerçeğin ortaya çıkmasını istiyoruz’ diyorlar. Biz de itirazlarımız ile Bursalılar’ın oylarını korumaya çalışıyoruz. Yine bir çok Bursalı, oyların sayımı sırasında sandık başkanlarının bazılarının oyları istedikleri gibi okuduğunu ve sandık sorumlularının buna dikkat etmediğini, hatta bazı yerlerde tutanağa farklı geçirildiğini ifade ediyorlar. Yani kamu vicdanı çok yaralı. Bu konuyu çözecek olan da YSK’dır. Umarım olumlu yönde karar verir ve kamu vicdanı rahatlar.”

Bozbey, ayrıca 791 sandıkta parti adına sandık sorumlusunun olmamasının da düşündürücü olduğunu vurguladı.

“İNSANLIĞIMDAN UTANIR OLDUM”

Bozbey, seçim sürecinde bazı kesimlerin kullandığı üsluba da dikkat çekerek bundan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Bozbey bu konudaki tepkisini şöyle ifade etti: “Bu seçim döneminde riya, yalan, dolan, iftira, ahlaksızlık o kadar çoktu ki. İnsanlığımdan utanır oldum. Bunları yapanlar her kimse, hiçbirine hakkımı helâl etmiyorum. İnşallah bu yaptıklarının hesabını, huzur-u mahşerde vereceklerdir. Bursalılar da bunları tanıyor, daha da iyi tanıyacak. Bundan böyle de onlarla ilgili değerlendirmelerini ona göre yapacak ve de hesabını soracak. Elbette eleştiri olmalı, olacak da. Eleştirinin seviyesi, birbirimizin yüzüne bakabilecek durumda olmalı. Onun için onları Bursalılara ve Allah’a havale ediyorum, hakkımı da helâl etmiyorum.”

“BURSALILAR SAHİP ÇIKTI”

Millet İttifak’ının adayı ama aslında Bursa’nın ve Bursalılar’ın adayı olarak Bursalılar’ın kendisine sahip çıktığını ve destek verdiğini vurgulayan Mustafa Bozbey, “Merkezinde, köyünde, çarşıda, pazarda her yerde müthiş teveccüh gösterdiler. Desteklerinden dolayı bütün Bursalılar’a binlerce teşekkür ediyorum. Demek ki 20 yılı boşuna geçirmemişiz. Bunu seçim çalışmalarında gördüğüm için çok mutluyum. İnşallah Bursalılar’ın bu teveccühünü yarım bırakmayacağım. Bundan böyle yanlarında olmaya, sorunlarının çözümüne destek olmaya çalışacağım” dedi.

“ALKIŞ DA OLACAK ELEŞTİRİ DE”

Mustafa Bozbey, bundan sonra belediyelerin çalışmalarını yakından takip edeceğini de vurguladı. Bozbey, “Belediyelerimizin çalışmalarını hiç kimseyi ötekileştirmeyen bir Bursalı ve Bursa’da yaşayan biri olarak takip edeceğimi, Bursalı’nın faydasına olan ve gülümsemesini, mutlu olmasını sağlayacak hizmetleri alkışlayacağımı, ancak yanlış yapılan hizmetleri de eleştireceğimi, aynı zamanda topluma fayda sağlayacak önerilerimi paylaşacağımı kamuoyu önünde ifade etmek istiyorum. Çünkü ben de bu şehirde yaşıyorum ve yaşayacağım” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.