Bozbey: Muhtarların meclislerde oy hakkı olmalı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

19 Ekim Muhtarlar Günü’nde Nilüferli Muhtarlar ile bir araya gelen Başkan Mustafa Bozbey, “Muhtarlar yerelin temel taşıdır. Bağımsız seçilen insanlar olarak bütün muhtarlarımızın, mutlaka belediye meclislerinde oy hakkı olmalı. Bu yöndeki talebimi burada dile getiriyorum” dedi.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, mahalle muhtarlarıyla belli aralıklarla yaptığı

muhtarlar buluşmasını bu defa 19 Ekim Muhtarlar Günü’nde gerçekleştirdi. Başkan Bozbey buluşmaya eşi Seden Bozbey ile birlikte katıldı. Nilüfer Belediye Meclisi Üyeleri, başkan yardımcıları ve idari amirlerin de yer aldığı toplantıda Nilüfer’in bütün muhtarları vardı. Hayatını kaybeden muhtarların anıldığı buluşmada Başkan Mustafa Bozbey, muhtarlara hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.

BOZBEY’DEN MUHTARLAR İÇİN OY VE TEMSİL ÖNERİSİ

Yaklaşık 20 yıldır süren çalışmalar sonucunda Nilüfer’i hep birlikte örnek ve lider kent haline getirdiklerini ifade eden Başkan Bozbey, “Hem çalışma arkadaşlarımız, hem meclis üyelerimiz hem de muhtarlarımızın katkıları ve Nilüferliler’in destekleriyle bu kent Bursa’nın merkezi oldu. Hepinize gönülden teşekkür ediyorum. Aramızdan ayrılan vefat eden muhtarlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Onların da emekleri var. Bu bir hizmet yarışı. Bu ülkede demokrasi gelişecekse muhtarlık müessesesinin mutlaka yeniden işlevsel hale getirilmesi zorunludur. Bu demokrasimizin gelişmesinin önünü açabilir. İşte o zaman ülke ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çağdaş medeniyet seviyesine yükselmesi yolunda ilerlemeye başlayacaktır” dedi.

Başkan Bozbey, Muhtarlar Günü’nde önemli bir teklifini de gündeme taşıdı. Bozbey, “ Bizler birçok kez söyledik. Hükümete ve bakanlıklara hep beraber şu teklifi getirelim. Bağımsız seçilen insanlar olarak muhtarlarımız belediye meclislerinde oy hakkında sahip olsun. Ben bunun olması gerektiğine inanıyorum ve bu konuda talepte bulunuyorum. Bunu hep birlikte talep edelim. Çünkü bu bize hem yönetimsel hem kurumsal anlamda mahallelerimizde daha nitelikli ve sürdürülebilir hizmetleri de yapma olanağını sağlamış olacak. Yerel demokrasinin güçlenmiş olması demek ülkenin bütün kılcal damarlarının da aynı şekilde demokrasiyle taçlanması demek. Böylece ülkenin tamamında demokrasi olmuş olacak” dedi.

BOZBEY:MUHTARLAR YERELİN TEMEL TAŞIDIR

Yıllardır 3 ayda bir muhtarlarla bir araya gelerek hem kentin sorunlarını, hem de stratejik planları tartışarak karara bağladıklarını vurgulayan Bozbey, “Nilüfer, insanların örnek gösterdiği bir kurum haline gelmişse bunda herkesin katkısı var. Bu kentte sizlerle birlikte, geçmişte hizmet eden belediye başkanlarımızın, meclis üyelerimizin de büyük katkıları var. Ben aslında sizlerin temsilciliğini yapıyorum. Bu birlikteliğimiz birçok yere örnek oluyor. Geride hoş seda bırakacağız ve yaptığımız hizmetler kalacak. Muhtarlık müessesesi çok önemli ve anlamlıdır. Muhtarlar yerelin temel taşıdır. Ama yetkilerine bakıldığında pek öyle görünmüyor.

Muhtarlığın yetki ve sorumluluk alanları yeniden gözden geçirilmeli. Bağımsız seçilenler olarak belediye meclislerinde oy hakkı olmasını bir kez daha talep ediyorum” şeklinde konuştu.

BOZBEY: GEMİ BATARSA HEPİMİZ BATARIZ

Hizmetleri sürdürdüklerini söyleyen Bozbey, ekonomik şartlara da dikkat çekerek şöyle konuştu: “Ekonomik şartlar ortada. Gelirlerde büyük ölçüde düşüş var ve biz de tedbirlerimizi almak zorundayız. Zorunlu hizmetlerimiz zaten olacak. Yapılması gerekenler de aciliyetine göre değerlendirilecek. Hepimiz, 81 milyon aynı gemideyiz ve duyarlı olmalıyız. Gemi batarsa hepimiz batarız. Bu geminin 81 milyonun dayanışmasıyla karaya sağlıklı şekilde çıkması gerek. Kimsenin farklı düşünmeye lüksü yok” dedi.

Bazı geri dönüşüm atıklarını toplayanların kamu mallarına zarar verdiklerini belirten Bozbey, “Yabancı uyruklu insanları sahaya sürüyorlar. Yer altı konteynerlerimizin birçoğu kırık. Tespiti yaparak emniyete bildiriyoruz. Geçen yıl bin konteynerimiz başka yerlere götürülüp satıldı. Bu konuda çok ciddi maddi zararımız var” diye konuştu.

MUHTARLARDAN BOZBEY’E TAM DESTEK

Toplantıda Nilüfer Muhtarlar Derneği adına konuşan Celal Boyoğlu da, günümüzde muhtarlıklarıns özerk yapılarından uzaklaştırılarak merkezi hükümete yaklaştırıldığını ifade etti. Boyoğlu “Muhtarlar bugün asli görevlerini sürdüremez oldu. Biz yıllardır bağımsız muhtarlık yasası için çaba gösterdik. Muhtarlar olarak belediye meclislerinde, il genel meclislerinde oy kullanmak istiyoruz. Bu hakların elde edilmesi için bütün muhtarlar dik durmalı. Başkanımıza bize verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Bursa Nilüfer Muhtarlar Derneği Başkanı Erol Yılmazer de muhtarları demokrasinin uç beyleri olarak değerlendirdi. Nilüfer muhtarlarının Başkan Bozbey gibi belediye başkanıyla birlikte çalıştıkları için çok şanslı olduklarını ifade eden Yılmazer, “Hizmet kervanında biz muhtarlar da katkı koymak adına çalışıyoruz. Baskı altına girmeyip biat etmeden mahallelerin çözümü adına çaba gösteriyoruz. 31 Mart’ta yine seçimler olacak ve yeniden görev dağılımı olacak. Her gün yeni bir seçim günü gibi heyecanlı şekilde çalışıyoruz. Bizler Başkan Bozbey’in her zaman yanındayız. Biat değil, Nilüfer’in doğrusu olduğu için bunu ifade etmek istiyoruz” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.