Bozbey: "Bursalı 31 Mart'ı bekliyor"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

İYİ Parti Osmangazi İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği halk buluşmasında konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, halkın 31 Mart’ı beklediğini söyleyerek "Siz kendi ilçenizi bir yere taşıyamamışsınız ama Nilüfer Türkiye'de beşinci sırada. Şimdi de Bursa'nın makus giden talihini geriye çevirmek için yola çıktık" dedi.

Hafta sonunda Bursa’nın farklı ilçerini gezerek vatandaşları dinleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, İYİ Parti Osmangazi İlçe Başkanlığı tarafından organize edilen halk buluşmasına da katıldı. Güneştepe Mahallesi'nde Selimoğulları Plaza Düğün ve Toplantı Sarayı'nda gerçekleştirilen halk buluşmasına İYİ Parti Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu, Millet İttifakı Osmangazi Belediye Başkan Adayı Erkan Aydın, CHP Osmangazi İlçe Başkanı Metin Akyolcular, İYİ Parti Osmangazi İlçe Başkanı Mehmet Hasanoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey ve Osmangazi Belediye Başkan Adayı Erkan Aydın havai fişek ve meşalelerle karşılandı. Sloganlar eşliğinde de salona giren Bozbey ve Aydın'a vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Nilüfer Halk Danslar Topluluğu'nun gösterisiyle başlayan halk buluşmasında Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, "Biz hazırız ve çok iyiyiz” dedi. Kentin dört bir tarafını gezdiğini anlatan Bozbey şöyle devam etti:

“İnanın bana Bursalı 31 Mart'ı bekliyor. Çünkü 20 yıldır, bir kardeşiniz, ağabeyini, büyüğünüz, dostunuz, arkadaşınız olarak yıllardır Nilüfer'i nereden nereye getirdiğimizi herkes biliyor. Birileri bir şey söylüyor, boş verin siz onları. Biz bir yerel seçime gidiyoruz. Bursa'yı doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine tanıyan biziz. Hiç kimse bir yerle bir yeri mukayese etmesin. Sadece bir örnek vereceğim, İnsani Gelişmişlik Endeksi'nde, insanca yaşanabilecek ilçeler sıralamasında Bursa'dan kaç ilçe var ona bakın. İlk 10'a bakın, 20'ye bakın hatta ilk 50'ye bakın. Nilüfer'den başka bir ilçe yok. Peki oraların yöneticileri yok muydu? Siz kendi ilçenizi bir yere taşıyamamışsınız ama Nilüfer Türkiye'de beşinci sırada. Şimdi de Bursa'nın makus giden talihini geriye çevirerek yeşil bir Bursa oluşturmak için yola çıktık" dedi.

Bu topraklarda doğan herkes bizim değerimizdir diyen Bursa’nın adayı Mustafa Bozbey, "Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Bey de değerimizdir, Mustafa Kemal Atatürk de. Nâzım Hikmet de bizim değerimizdir Ozan Arif de. Bizler değerlerimize sahip çıkacağız. Bu topraklar öyle kolay kazanılmadı, kolay kolay da teslim edilmeyecek. Biz bu topraklardaki tüm değerlere sahip çıkmaya, onları korumaya ve kollamaya devam edeceğiz" diye konuştu.

TATLIOĞLU: BİR ŞAŞIRMIŞLIK VAR

İYİ Parti Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu da yerel seçimlerin beka sorunu olmadığına dikkat çekti. Tatlıoğlu, "Bir yerel seçime gidiyoruz. Yani 2004 yılında Büyükşehir ve Osmangazi olarak AK Parti'ye teslim edilen belediyelerin bugün tekrar seçimi var. Ve Bursa tekrar bunları Mustafa Bozbey ve Erkan Aydın'a devretme kararı almış görünüyor. Bu nedenle son zamanlardaki devlet erkanının ve siyasetin dili değişmiş durumda. Mustafa Bozbey ve Erkan Aydın daha rahat bir Bursa, yeşil bir Bursa vadediyor. Bunun ülke bekasıyla ne alakası var?. Alinur Aktaş devam ederse Bursa Paris mi olacak? Mustafa Bozbey, 20 yıl Nilüfer’i Bursa’nın cazibe merkezi yapmış bir belediye başkanı, Büyükşehir’e taşınınca buralara herhalde Yunan bayrağı asılmayacak. Bir şaşırmışlık var" şeklinde konuştu.

AYDIN: MAKİNİST DEĞİŞTİRME İMKÂNI GELİYOR

Millet İttifakı'nın Osmangazi Belediye Başkan Adayı Erkan Aydın da "31 Mart'ta bir tren gelecek ve bu tren beş yılda bir geliyor. Makinisti değiştirme, yanlış yolda giden treni doğru yola çevirme imkanı geliyor. Bu trenin kaçmaması için son 20 gün. Bu tren kaçtı mı 5 sene sonra ya gelir ya gelmez. Osmangazi'nin Nilüfer gibi olması için, Bursa'nın Nilüfer gibi olması için bu imkânı iyi değerlendirmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Halk buluşmasının sonunda Osmangazi Belediye Meclisi Üyeliğine aday olan isimler de Mustafa Bozbey, Erkan Aydın ve İsmail Tatlıoğlu ile birlikte sahneden birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.