BESAŞ Uludağ köylüsünün yüzünü güldürüyor

 BURSA ARENA / Haber Merkezi

2013 yılında Keles'te kurulan BESAŞ Süt ve Süt Ürünleri Tesisi, 2019 yılında da yaptığı süt alımlarıyla çiftçinin yüzünü güldürdü. Bölgedeki üreticiden alınan 4 milyon 350 bin litre süte karşılık çiftçiye 8 milyon 200 bin TL ödeme yapıldı.

2019 yılını da oldukça verimli geçiren BESAŞ, yıl içinde aldığı 4 milyon 350 bin litre süte karşılık çiftçiye 8 milyon 200 bin TL kazandırdı. Dağ bölgesi çiftçilerinden alınan sütler, yeni teknolojilerle geliştirilmiş tesiste tamamen hijyenik koşullarda, kaliteli ve sağlıklı pastörize günlük süt, klasik beyaz peynir, gurme kaşar, tost peyniri, dil peyniri, yoğurt, ayran, lor, krema olarak Bursalıların sofralarındaki yerini aldı.

71 milyon adet ekmek

BESAŞ, ekmek ve unlu mamul üretim ve satışında da çok başarılı oldu. Organize Sanayi Bölgesi’nde 6 bin 400 metre kapalı ve toplam 14 bin metre alanda 5 adet tünel tipi tam otomatik fırınlarda el değmeden üretim yapan BESAŞ, 2019 yılında 71 milyon 200 bin adet ekmeği Bursalılarla buluşturdu. 450’ye yakın satış noktasının vermiş olduğu günlük siparişlerle planlaması yapılan üretimlerde, adı BESAŞ’la özdeşleşen Francala ekmek 52 milyon 865 bin adetle en fazla üretilen ekmek olurken, bunu 5 milyon 310 bin adetle Tam Buğday unlu ekmek ve 9 milyon 260 bin adetle küçük (rol) ekmek takip etti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi şirketleri arasında bulunan BESAŞ, Bursa bölgesinin başarılı kuruluşlar arasında takdir görüyor.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.