Balkanların tüm renkleri Bursa'da

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Balkan ülkelerinden gelen dansçılara, şehri tanıtarak, Bursa’nın Balkanlar için değerine işaret etti.

Bursa’da, Balkan ülkelerinin halk oyunları ve geleneksel kültürlerini bir arada sunan ‘13. Uluslararası NAKEM Balkan Festivali’, bu yıl 6 – 13 Eylül tarihleri arasında gerçekleştiriliyor. Bosna Hersek, Kosova, Makedonya, Karadağ, Hırvatistan, Romanya, Arnavutluk ve Sırbistan olmak üzere 8 ülkeden, 10 ekip, 380 dansçı ve müzisyen Bursa’da kültürlerini tanıtıyor.

Festival nedeniyle şehre gelen halk dansları ekipleri, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı ziyaret etti. Başkan Aktaş, Büyükşehir Belediyesi Başkanlık makamında bir araya geldiği konuklarına Bursa’yı tanıttı, kentle ilgili sorularını cevapladı. Aktaş, Balkan ülkelerinden çok sayıda vatandaşın yaşadığı Bursa’nın, 3 milyona yakın nüfusuyla, farklı kültürleri bir arada bulundurduğunu söyledi. Geleneksel değerlerin yaşatılmasının güzelliğine vurgu yapan Başkan Aktaş, konuklarına, Bursa’ya özgü hediyeler verdi.

Namık Kemal Halk Oyunları GSK temsilci ve üyelerinin de heyete eşlik ettiği ziyaret, renkli görüntülere imza attı. Yöresel kostümleriyle ilgi çeken dansçılar, ziyaretten dolayı Başkan Aktaş’a teşekkür ederek, ülkelerine özgü el işi hediyeler sundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.