Azerbaycan Cumhuriyeti’nin 100. yılı Bursa’da kutlandı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Azerbaycan Cumhuriyeti'nin 100. kuruluş yıl dönümü vesilesiyle Merinos AKKM’de ‘Cumhuriyet Şöleni’ düzenlendi.

28 Mayıs 1918'de Mehmet Emin Resulzade başkanlığındaki Azerbaycan Milli Şurası tarafından ilan edilen Azerbaycan Cumhuriyeti'nin bağımsızlığının 100. yılı nedeniyle Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi ve Azerbaycan Kültür Derneği Bursa Şubesi işbirliğiyle ‘Cumhuriyet Şöleni’ gerçekleştirildi. Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi Orhangazi Salonu’nda düzenlenen ve Bursalıların yoğun ilgi gösterdiği programa Bursa Vali Yardımcısı Nevzat Ergün, Azerbaycan Milletvekili Eflatun Amaşov, Azerbaycan Kültür Derneği Bursa Şubesi Başkanı Handan Askeran Ton, belediye temsilcileri, dernek başkanları ve siyasi partilerin temsilcileri katıldı.

Türkiye ve Azerbaycan Milli Marşlarının okunmasıyla başlayan etkinliğin açılış konuşmasını yapan Azerbaycan Kültür Derneği Bursa Şubesi Başkanı Handan Askeran Ton, başta Mehmet Emin Resulzade olmak üzere Azerbaycan Cumhuriyeti’nin kurucularını minnetle andıklarını ifade etti. Azerbaycan Türkleri için bağımsızlığın ve özgürlüğün en büyük nişanesinin Azerbaycan Halk Cumhuriyeti olduğunu söyleyen Ton, “100. Yıl Cumhuriyet Şölenimizi büyük bir ilgi ve cömertlikle destekleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Azerbaycan Milletvekili Eflatun Amaşov ise, Azerbaycan’dan kucak dolusu selam getirdiğini söyledi. Türk dünyasında ilk Cumhuriyet yönetim formuna dayanan devletin, Azerbaycan Halk Cumhuriyeti olduğunu anlatan Amaşov, kurulan bu cumhuriyetin tüm Türk dünyası için önemli olduğunu dile getirdi.

Ankara Türk Dünyası Müzik Topluluğu Şefi Abdullah Kurbani’nin yönetiminde Ankara Devlet Operası solistleri Esin Talınlı, Şenol Talınlı ve Azerbaycan Halk Sanatçısı Arzu Kurbani, Ankara Devlet Operası Piyanisti Melahat İsmayilova eşliğinde Azerbaycan ezgilerini seslendirdi. Azerbaycan Kültür Derneği Halk Dansları Topluluğu ise zarif dansları ile katılımcılardan büyük alkış topladı.

Programın sonunda Vali Yardımcısı Nevzat Güngör tarafından Şef Abdullah Kurbani’ye grup adına çiçek takdim edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.