Altepe; "Uyuşturucuyla kombine mücadele şart"
BURSA ARENA / Haber Merkezi

ÇİFTEHAVUZLAR’DA MAHALLE SAKİNLERİYLE BİR ARAYA GELEN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI RECEP ALTEPE, UYUŞTURUCU VE KÖTÜ ALIŞKANLIKLARLA MÜCADELEDE SADECE GÜVENLİK KUVVETLERİNİN ÇABASININ YETMEYECEĞİNİ, ETKİN SONUÇ İÇİN MUTLAKA MAHALLE SAKİNLERİNİN DE OLAYA MÜDAHİL OLMASI GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİ.
 
BAŞKAN ALTEPE, CANAY DÜĞÜN SALONU’NDA VATANDAŞLARLA BULUŞTU.
 
KATILIMIN YOĞUN OLDUĞU TOPLANTIDA KONUŞAN BAŞKAN ALTEPE, YÜZLERCE GENCİN BULAŞTIĞI VE BURSA’NIN GELECEĞİNİ TEHLİKEYE ATAN UYUŞTURUCUYLA İLGİLİ NASIL MÜCADELE EDİLMESİ GEREKTİĞİ KONUSUNDA VATANDAŞLARLA DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞTI.
 
Çiftehavuzlar’da mahalle sakinleriyle bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, uyuşturucu ve kötü alışkanlıklarla mücadelede sadece güvenlik kuvvetlerinin çabasının yetmeyeceğini, etkin sonuç için mutlaka mahalle sakinlerinin de olaya müdahil olması gerektiğini söyledi.
 
Başkan Altepe, Canay Düğün Salonu’nda vatandaşlarla buluştu. Katılımın yoğun olduğu toplantıda konuşan Başkan Altepe, yüzlerce gencin bulaştığı ve Bursa’nın geleceğini tehlikeye atan uyuşturucuyla ilgili nasıl mücadele edilmesi gerektiği konusunda vatandaşlarla düşüncelerini paylaştı.
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bağımlılıkla mücadele mahalle sakinlerine büyük görevler düştüğünü ifade etti. Bugün Bursa’da onlarca mahallede yüzlerce-binlerce gencin uyuşturucuya bulaştığını, gençleri bu belaya çekmek için hain çetelerce yoğun çaba sarf edildiğini belirten Başkan Altepe, bağımlılığa karşı mücadelede bölge insanlarına büyük görevler düştüğünü söyledi. Uyuşturucu ve zararlı alışkanlıklarla gençleri zehirleyenlerle mücadele etmenin sadece güvenlik güçlerinin değil herkesin ortak görevi olduğunu vurgulayan Başkan Altepe, “Eğer tehlike mahalledeyse en çok iş o mahalle halkına düşer. Eğer köyde ise en çok iş köy halkına düşer. Çarşıda varsa, çarşı esnafına düşer. Sadece polisi arayarak bu işler düzelmez. Önce bizler görevimizi yapacağız, sonra güvenlik güçlerinden yardım isteyeceğiz. Kolluk kuvvetleri gelecek, zaptını tutacak ve gereğini yapacak. Ama önce olaylara biz hakim olacağız ve uyuşturucuya sokağımızda geçit vermeyeceğiz” dedi.
 
Başkan Altepe, Bursa’nın Çiftehavuzlar ve Alemdar gibi merkez mahallelerde uyuşturucu kullanımının yaygın olduğunu ifade etti. Yönetim olarak bu duruma çok üzüldüklerini ve Türkiye’nin geleceği olan çocukların bağımlılıktan kurtarılması için Büyükşehir Belediyesi olarak ne gerekiyorsa yerine getirdiklerini kaydeden Başkan Altepe, “Buralar 3 milyonluk şehrimizin merkezidir. Onun için özel hassasiyet göstermeliyiz. Çocuklarımızın tehlikelerden korunması ve en güzel yetişmesi için elimizden geleni yapmalıyız. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. İş eğitimle alakalıysa ‘Bu Milli Eğitimin işidir’ demiyoruz. Emniyet ile alakalı ise ‘Bu Emniyet’in işidir demiyoruz. Gereken her olaya müdahil olarak, çözüm oluşturuyoruz” diye konuştu.
 
Başkan Altepe, konuşmasında, Bursa’da uyuşturucuyla mücadelede belediyenin üstlendiği rollere de değindi. ‘Huzur kenti Bursa’ prensibi doğrultusunda hareket ettiklerini, uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadele eden Emniyet, GADEM ve Yeşilay gibi kurumlara gerekli her türlü desteği sağladıklarını belirten Başkan Altepe, şehrin her tarafının kamerayla donatıldığını ifade etti. Atılan adımlarla Bursa’da suçlunun gezmesinin zorlaştığına dikkat çeken Başkan Altepe, “Şehrin her tarafına kameralar yerleştiriyoruz. Bu nedenle çarşılarda ve caddelerde her yerde kameralar var. Biz istiyoruz ki şehrimizin kalitesi artsın, insanlarımız huzur içerisinde yaşasın, suç işleyen ve insanların haklarına tecavüz edenler sokaklarda gezemesin. Onun için gerekli adımları atıyoruz. Yatırımlarımızı yapıyoruz. Yeter ki gözbebeğimiz, geleceğimizin teminatı gençlerimiz en güzel imkanlarla yetişsin. Zararlı alışkanlıklara müptela olmasın” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.