30 Ağustos Zafer Bayramının 96. Yıl Dönümü Bursa’da coşkuyla kutlandı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Kutlamalar, Atatürk Caddesinde bulunan Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması ile başladı. Atatürk Heykeli Çelenk Törenine Bursa Vali Vekili Abidin Ünsal, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Protokolü ve vatandaşlar katıldı.

Çelenklerin sunulması, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Vali Vekili Abidin Ünsal,  Heykel Tarihi Valilik Binasında protokol üyeleri ile birlikte tebrikleri kabul etti. 
Vali Vekili Ünsal ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş’ın tören alanındaki halkı selamlamasıyla devam eden program, günün anlam ve önemini belirten konuşma ile şiirlerin okunmasının ardından tören geçişiyle son buldu.

Bugün günün anlamına binaen bir basın açıklaması da yapan Bursa Valisi İzzettin Küçük;

"..Bugün milletimizin ve devletimizin bekası için verilen milli mücadelenin büyük zaferi olan 30 Ağustos Zafer Bayramını bir kez daha kutlamanın sevinci ve gururu içerisindeyiz.

30 Ağustos bizler için, bir milletin topyekün şahlanışı ile varlık ve birliğini, düzenini ve dirliğini, özgürlük ve bağımsızlığını, vatanını ve devletini her durum ve şartta en önde tutacağının en büyük kanıtıdır.

Gazi Mustafa Kemal ve dava arkadaşları öncülüğünde yapılan kurtuluş mücadelesi, 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesiyle zirveye tırmanmış ve burada söken zafer şafağı son yurdumuzun talihini, kaderini ve akıbetini aydınlatmıştır. Böylelikle Türk Milletinin varlığına kast eden emperyalist mihraklara ve taşeronlarına Dumlupınar’da unutamayacakları acı bir ders verilmiştir.

Bugün Dumlupınar’daki o acı dersi unutamayanlar, bu milletin refleksini, içte ve dıştaki maşaları eli ile haince denemelerle test etmeye çalışmaktadırlar. Ancak, her ihanet denemesinde, aziz milletimiz ortak aklı ve iradesi ile oynanmak istenen oyunları bozmakta ve düşmanlarına gereken dersi ve cevabı vermektedir.

Bu duygularla, 30 Ağustos Zafer Bayramının Bursa’nın her ferdine kutlu olmasını diliyor, başta Büyük Önder Atatürk olmak üzere, dava arkadaşları ve aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, hatıraları önünde bir kez daha saygıyla eğiliyor, şükranlarımı sunuyorum. Ruhları şad olsun..." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.