18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104. Yıldönümü Bursa’da Törenlerle Kutlandı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Bursa'daki ilk tören, Hamitler Şehitliğinde gerçekleştirildi. Çelenklerin sunulması,  saygı duruşu ve saygı atışının ardından,  İstiklal Marşı okunarak Türk bayrağı göndere çekildi. 

Törene, Bursa Valisi Yakup Canbolat,  Milletvekili Efkan Ala, Erkan Aydın, Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş,  Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İl Emniyet Müdürü Osman Ak,  sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve şehit aileleri katıldı.

Şehitlik Defterini imzalayan Vali Canbolat, diğer protokol üyeleri ile birlikte Şehitlik Mezarlığını ziyaret ederek şehit mezarlarına karanfil bıraktı. 

İkinci tören Pınarbaşı Şehitliği'nde yapıldı. Buradaki törene Vali Canbolat’ın yanı sıra Milletvekili Yüksel Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Vali Yardımcısı Ergun Güngör, Osmangazi ve Nilüfer Kaymakamları, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve şehit aileleri katıldı. 

 Burada da, Şehitlik Defterini imzalayarak şehit mezarlarına karanfil bırakan Vali Canbolat eşi Ayşegül Canbolat ile birlikte Valiliğin ev sahipliğinde Merinos AKKM Osmangazi Salonunda,   Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi  öğrencileri tarafından gerçekleştirilen Anma Programına katıldı.

İlk olarak, Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından günün anlamına uygun olarak yapılan resimlerden oluşan sergiyi gezen Vali Canbolat ve Eşi Ayşegül Canbolat, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 104. Yıldönümü  münasebetiyle düzenlenen programda   izleyicilere  duygu dolu anlar yaşatan Liselileri sahnede tebrik ettiler.

Öğrencilerin sergilediği başarılı gösterinin ardından Bursa Valisi Yakup Canbolat  ve eşi Ayşegül Canbolat, Şehit Aileleri ve Gazilerle öğle yemeğinde bir araya geldiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.