"1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ" coşkuyla kutlandı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

"İŞÇİ BAYRAMI" Olarak her sene kutladığımız ve artık "1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ" olarak adlandırılan 1 MAYIS Bursa'da yapılan bir törenle kutlandı.

Saat 12 sıralarında Bursa Kent meydanında toplanan işçiler ve aileleri, diğer vatandaşlarla birlikte bir kortej oluşturarak Atatürk Stadı Meydanına kadar yürüdüler. Yürüyüş esnasında pankartlar ve bayraklarla sloganlar da atan vatandaşlar oldukça neşeli bir bayram yaşadılar.

Bursa Valisi İzzetttin Küçük de günün önemine binaen yaptığı basın açıklamasında;  

"Tüm dünyada, işçi ve emekçiler tarafından, birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günü olarak kutlanan 1 Mayıs, çalışanların sorunlarının dile getirilmesine, çözüm yollarına ilişkin görüşlerin tartışılmasına vesile olmaktadır.

Hangi sektör olursa olsun çalışanlarımız, ülkemizin bugün elde ettiği ekonomik gücün gerçek sahibidirler. Emekleri ve alın terleriyle ülkemizin refah düzeyinin yükselmesinde büyük pay sahibi olan çalışanlarımızın, üretimden gelen güçlerini kullanarak haklarını ararken, tüm toplumun desteğini almaya, birlik ve beraberlik içinde sürdürülecek çalışmalara öncülük etmeye de özen göstereceklerine inanıyorum.

Bu yıl da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün Bursa’mızda, ülkemizde ve tüm dünyada anlamına uygun, insan onuruna yaraşır bir şekilde, kardeşlik duygularıyla, huzur, güven ve barış ortamında kutlanmasını temenni eder, tüm emekçi kardeşlerimin  gününü kutlarım." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.