Son günlerde Osmanlının eski İçişleri Bakanı ve Kurtuluş Savaşı’nın baş düşmanı olan Gazeteci Ali Kemal’in torunu Boris Johnson’ın İngiltere Başbakanı olması konuşuluyor.

Dedesinin köyünden, hatta akrabaları olanlar Boris’le övünmeye başladılar. Çünkü bizim cahillikte rekor kıran halkımız arasına öyle insanlar var ki, insan sinirleniyor. Boris'ten bizim Çankırı ve Çorum taraflarında yaşayan hemşerilerine hatta akrabalarına hayır falan gelmez. Çünkü O su katılmamış bir Hıristiyan.. Türk ve İslam Düşmanı bir adam..

Londra Belediye Başkanlığı yaparken hiçbir Türk’e hayrı dokunmamış adamla övünmek de zeka meselesidir.

Yandaş basındaki bazı gazetelerde adamla gurur duyuyorlar. Bu durum aynen Obama’ nın durumuna benziyor mu? Evet benziyor. Babası Müslüman olduğu için onu Müslüman zanneden cahil sürüsü daha da ileri gidip Obama’nın gizlice İstanbul’a gelerek: "Hocası olan adamın elini öpüp hayır duasını aldığı” yalanını cahil müritlere anlattılar. İslam Dünyasındaki muhafazakarlar kadar yalana inanan başka bir kitle dünya da yok.

ABD Başkanı uçağa gizli binecek ve İstanbul’a gelecek. Yahu, adam Beyaz Saray’a girdiği saat ile çıkışına kadar her saat ne yaptığını yazarlar. Obama ayrıca Hıristiyan’ın önde gideniydi. Afganistan ve Pakistan üzerine onun başkanlığında 1 yılda 650 saldırı yapılıp binlerce insan öldürüldü. Bush zamanında ise 300’dür bu rakam.

O yüzden Boris'ten de kimseye bir hayır gelmez.

Elinden gelse turist olarak Türkleri İngiltere’ye bile sokmayacak. Birisi çıkıp yakında onun Müslüman olduğunu söylerse şaşırmayın.

Kıbrıs'ta İngilizleri savunan ve ölen Nazım Kıbrısi de Prens Charles’in Müslüman olduğunu hatta sünnet bile olduğu yalanlarını söylemiştir.

Sonuç Şeytan’ nın tövbe etmesi gibi bir durum söz konusu….

O yüzden kendinizi güldürmeyin. Boris'ten de kıyak beklemeyin derim.

Boris’in düşüncelerini de aşağıda okuyabilirsiniz;

"Babamın dedesi Türk'tü ama benim Türk yanım zayıf"

İngiltere'nin yeni Başbakanı Boris Johnson, 2005 yılında BBC Özbekçe'den Ibrat Jumaboyev'e verdiği telefon röportajında Türk kökeniyle ilgili soruyu yanıtladı. "Babamın dedesi Türk'tü ama benim Türk yanım zayıf" dedi.

55 yaşındaki Boris Johnson, Osmanlı İmparatorluğu'nun öldürülen son Dahiliye Nazırı (İçişleri Bakanı) Ali Kemal'in torunu Stanley Johnson'ın oğlu. Damat Ferit Paşa hükümetlerinde Maarif (Eğitim) ve Dahiliye Nazırlığı (İçişleri Bakanlığı) yapan Ali Kemal'ın babası Hacı Ahmet Rıza Efendi, 1813'te Çankırı'nın Kalfat köyünde doğmuştu. Kurtuluş Savaşı kazanıldıktan sonra Ali Kemal İstanbul'da yakalandı. Ankara’ya yargılanmak üzere götürülürken İzmit’te halkın onu tanıması üzerine linç edildi ve öldürüldü.

"Türkiye'yi seviyorum"

Johnson 2005'teki röportajında Türkiye'nin üyeliğine sempatiyle baktığını dile getiriyor, Türk yanının zayıf olduğunu belirtse de "Türkiye'yi seviyorum" diyor.

Johnson, 2016'da Brexit kampanyası sırasında oy toplamak için birçok açıklamasında, "Türk göçünün İngiltere için tehdit teşkil ettiğini" ifade etmişti. Daha sonra sorulduğunda, bu tür açıklamalar yaptığını inkar etti.

Oysa Johnson, referandumdan bir hafta önce, Brexit yanlısı Michael Gove ile dönemin Başbakanı David Cameron'a yazdığı bir mektupta, İngiltere'yi Türkiye'den gelecek kitlesel bir göçten korumanın tek yolunun, AB'den ayrılmak olduğunu öne sürmüştü.

Müslüman kadınlara hakaretler etmişti

Boris Johnson, burka ve peçe giyen Müslüman kadınları için 'banka soyguncuları' ve 'posta kutuları' benzetmesi de yapmıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.