Haarp sözünü biz İlk defa 1999 Depreminin Haarp yoluyla yani fay hattına sinyal yollayarak harekete geçirilmesiyle başlaması üzerine duymaya başladık. Bunun mucidi olan Nikola Tesla 1856 yılında Osmanlı Topraklarında Smiljan da doğdu.1943 Ocak ayında New York’ta öldü. Daha doğrusu 86 yaşında idi ve kaldığı otel odasında ölü bulundu.

Elektriği bulan Edison’dan bilgi açısından daha ileri olan ve 1884 yılında ABD^ye giden Tesla Edison ile bir dönem çalıştı. Daha sonra onun yanından ayrıldı. Kendisini destekleyen işadamları sayesinde Elektrik Akımının havadan kuleler yardımıyla nakli konusunda çalışmaya başladı. Bunu radyo sinyallerini bulması izledi. Radyo’nun patentini arkadaşı Markoni aldı. Ona bıraktı ama buluş ona aitti. 1954 yılında ABD’li bilim adamları ona hakkını iade ettiler. 1897 yılında ise cep telefonu’nun patentini ABD Patent Enstitüsü’nden aldı. Çalışmaları olay yaratıyordu. 1912 Yılında ise Nobel Ödülü kazandı.

Nikola Tesla 1920’lerde Alternatif Akımlar üzerine çalışmalar yaparken, bir deney sırasında ortaya çıkan enerji yüzünden Manhattan Adası üzerindeki birçok ev sallanmaya başladı. Deprem olduğu gerekçesiyle evlerinden fırlayan Amerikalılar kaynağın onun laboratuarından geldiğini görünce polisi aradılar. Tesla makineyi ancak çekiçle kırarak durdurabildi.

Tasla yaşamı boyunca bugün kullandığımız tüm teknolojik keşifleri düşünen üzerinde çalışmalar yapan bir bilim adamıdır. kablosuz iletişimden internete kadar 800'den fazla buluşu olan ve patentleri alınan bu bilgiler, daha sonra ABD’li bilim adamları tarafından üzerinde çalışmalar yapılan projelere döndü. Haarp Teknolojisi de bunlardan bir tanesidir. Depremleri, kasırgaları, fırtınaları oluşturup veya var olanların şiddetlerini arttıran Haarp Teknolojisi bugün "İklim Silahı" olarak biliniyor.

Dünya Savaşı bittikten sonra dünya soğuk savaşa girmişti. Yugoslavya Devlet Başkanı Joseph Tito Tesla‘nın adına bir müze yapmaya karar verdi. Onun çalışmalarını da ihtiva eden dosyalar ve özel eşyaları ona gönderildi. Tito ise Rusya ile ilişkilerini sıcak tutmak için Nikola Tesla’nın çalışmalarını Ruslara verdi. 1954 Yılında ise Rus bilim adamları Haarp çalışmalarında öne geçtiler. ABD üzerine düşük frekanslı sinyaller yollamaya başladılar. Bu sinyal yollama 1974 yılına kadar sürdü. Bu süreçte Amerikan halkın da değişim başladı. ABD’liler karşı çalışmaları başlattılar. Alaska da gizli üs kurup onlarda Rusya üzerine sinyal yollamaya başladılar.

1970’lerin ortalarında Haarp adı duyulmaya başlandı. Sonlarında ve 80’lerin başlarında ise Amerikan basınında haberler çıktıkça hükümet yalanladı ama sonraları kabul etti. Bunun dünya atmosferi için yapılan çalışmalar olduğunu söyledi. İnandırıcı bulunmadı.

Rusların "ağaçkakan" adını verdikleri bu sinyal yollama işi sonrasında Amerikan halkının 1950 den 1980’lere kadar ola değişimine baksınlar. Mutlu ve İnançlı bir toplumdan uyuşturucu kullanan, cinayetler işleyen, kadın ve çocuklara tecavüz eden ve suçun patladığı bir topluma dönüştüler.

Bugünde bizim üzerimize sinyallerin yollandığını biliyoruz. Neden çocuklara tecavüz edenlerin sayısının arttığını ya da hayvanlara eziyet edenlerin sayısının neden bu kadar çok olduğunu düşünmek gerekiyor. Toplumda insanlarımızın büyük bölümünün her an patlamaya hazır birer bomba olduğunu görmemiz yetiyor. İnsan beyni hala tam olarak çözülmüş değildir. Yüzde 10’luk kesimini kullanıyoruz ve uygarlık bu noktada. Acaba yüzde 100 kullanıyor olsaydık nasıl bir insan olabilirdik ?..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.