Güvenli Bölge oluşturulması konusunda Türkiye kararlı. Bu nedenle bu iş Amerika ile olmaz ise TSK Suriye’ye girecek ve güvenli bölgeyi oluşturacak. Amerika, Türkiye’nin bu kararlılığını görüyor. Bugüne kadar oyalama taktiği uygulandı.

Kaldı ki Suriye’nin kuzeyinde güvenli bölge oluşturulması Türkiye’nin kırmızıçizgisidir. Ortada bire beka sorunumuz varsa bu işi kökünden çözmek ve düzlüğe çıkmak durumundayız.

Ya bundan sonrası?

Yeni bir tezgâh kuruluyor. Yeni hesaplar yapılıyor. Türkiye’nin önünü tıkayabilecek önlemler alınıyor.

YPG'liler Suriye sınırında cirit atmaya devam ederken, YPG'nin asker takviyesi talebine olumlu yanıt veren ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), 150 askeri Suriye'de güvenli bölgeye gönderme kararı aldı.

ABD Savunma Bakanlığının (Pentagon), Suriye'nin kuzeydoğusuna 150 asker daha sevk etmeye hazırlandığı iddia edildi.

Terör örgütlerinin içinde olacak olan bu askerler için Amerika “Karşınızda biz olacağız. Sakın askeri harekâta kalkışmayın” mesajı vermek istiyor.

TSK’nın Amerikan askerleri ile çatışmayacağı hesap ediliyor.

TSK’nın daha önceden yapacağı bir askeri operasyon öncesi de Amerikalı askerler YPG’lilerin arasına karışmış ve operasyonu önlemişlerdi. Görüldüğü gibi aynı tezgâh yinelenmek isteniliyor.

Tutar mı, bekleyip göreceğiz.

Amerikan New York Times gazetesinin ABD'li yetkililere dayandırdığı haberinde, söz konusu askerlerin intikaline yönelik onayın Türkiye ile yapılan faaliyetlerin ilk aşamalarının başarılı olmasına bağlı olduğuna dikkat çekildi.

Gönderilecek askerlerin tam olarak ne görev yapacakları belirtilmezken Pentagon ve Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) bu konuya ilişkin sorularına henüz yanıt vermedi.

ABD askerleri daha önce YPG/PKK ile de Suriye'nin kuzeyinde devriye gerçekleştirirken görüntülenmişti.

Ayrıca SDG adını kullanan terör örgütü YPG/PKK ise geçen haftalarda ABD'nin Türkiye ile Suriye'nin kuzeydoğusunda yapılan devriye faaliyetlerine asker görevlendirmesinin ardından yeterince askeri destek alamadıklarını ve ABD'nin bölgeye asker sevk takviyesi yapması talebinde bulunmuştu.

ABD Başkanı Donald Trump'ın kasım ayında Suriye'den aşamalı olarak çekilme kararından sonra ülkede bin civarında ABD askeri kalmıştı.

Artık işin saklısı gizlisi kalmadı.

Amerika terör örgütü YPG/ PKK’lıları koruyor ve onlara bir zarar gelmemesi için de Türkiye’yi bile karşısına alıyor.

Bir yandan teröre karşı işbirliği çağrıları yapan Amerika, öte yandan terör örgütlerine halen silah ve mühimmat göndermeye devam ediyor. Son günlerde 800 tır dolusu silah ve mühimmatın örgüte ulaştırıldığına da dikkat çekiliyor.

İş bu kadarla da sınırlı değil.

Beka sorunumuzun çözümü konusunda adım atmayan Amerika, terör örgütlerinin sınırımıza iyice yerleşmesine de yardımcı oluyor.

Sıkıntı giderek büyüyor.

Yapılan üst düzey ve ikili görüşmelerde de ele alınan bu konular şu ana kadar çözüme kavuşturulmadı. Dost ve müttefikimiz halen oyalamalarını sürdürmeye devam ediyor.

Suriye batağına girdik, çıkamıyoruz. Önümüze engeller çıkarılıyor.

Dikkat edilecek olursa güvenli bölge oluşturulması konusunda Rusya da sessizliğini koruyor. İki süper güç özellikle Suriye’de birbirinin ayağına basmamaya özen gösteriyor. Görebildiğimiz kadarı ile olan Türkiye’ye oluyor ve giderek daha da yalnızlaşıyoruz.

Bir not daha:

YPG ne istiyorsa Amerika anında “tamam ”diyor.

Türkiye’nin ise isteklerinin hiç birine olumlu yanıt vermediği gibi alttan alta düşmanlığın boyutlarını da genişletiyor.

Yorum sizlerin..

.

necdetbuluz@gmail.com

www.facebook.com/necdet.buluz

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.