Yüksek Seçim Kurulu’nun, İstanbul’da seçimlerin yenilenmesi yönünde verdiği karara hemen her kesimden tepki yağıyor. Hukukun üstünlüğünü savunanlar, 23 Haziran’da yapılacak olan seçim için de görüş ve düşüncelerini sosyal medyadan paylaşıyor.

Tepkilerin özü şu:

Karara saygı, taşkınlık ve kargaşaya yer yok. Çözüm, her zaman olduğu gibi hür iradenin sandığa yansıtılması.

Biz de bu görüşleri destekliyoruz.

Şimdi, seçimlerin yenilenmesi üzerine alınan karardan sonra sosyal medyaya yansıyan bazı görüşleri derledik, sizlerle paylaşıyoruz:

“F.Sultan Mehmed Han der ki;

”Aklı öldürürsen ahlak da ölür. Akıl ve ahlak öldüğünde millet bölünür. Kadı’yı satın aldığın gün adalet ölür. Adaleti öldürdüğün gün Devlet de ölür.”

YSK nun yüksek yargıçlarının bugünkü kararı ne yazık ki, günün sonunda ülkemizin zararına olacak. Hatta lehine olacağını düşündüklerinin de aleyhine sonuçları olacak.

YSK seçimler konusunda son sözünü söyledi. Adil olmasa da herkes bu kararı kabul etmek zorunda. Kararı adil bulmayanlar-ki asla adil değildir- tepkisini sandıkta oyuyla göstermeli. Kamu düzenini bozacak işlerden kaçınmalı ve kaos isteyenlerin hevesini kursaklarında bırakmalı!

Yenilenecek İstanbul seçimlerinde de hak yerini bulacak!

Ancak belirsizlik ve zaman kaybı ülkemiz için ekonomik anlamda kan kaybına neden olacak.

Unutmayalım ki; Allah'ın değirmeni ağır döner ama ince öğütür.

Allah var gam yok.

Hayırlı sahurlar.(Kerim Yılmaz)”

+++++

“Dünyada demokratik yönetim açısından Ortadoğu ülkeleri için genelde şu değerlendirmeler yapılır. Bu ülkeler genelde:

-Otoriter ve diktatör sistemler tarafından yönetilir. Genelde yönetimde baskı ve dayatma hakimTepkilerdir.

-Özgürlükler büyük oranda kısıtlıdır. Düşünce ve fikir özgürlüğü yoktur. Hak arama yolları kısıtlanmış veya kapatılmıştır.

-Askeri ve siyasi darbeler çok sık görülen olağan olaylardandır.

-Eğitimde, ekonomide ve insani gelişmişlikte gelişmiş ülkelerin standartlarından çok uzaktadırlar.

Yerli üretim ve sanayi azdır. Tabii kaynakları olsa da gelir dağılımı adaletsizdir ve dışa bağımlı bir ekonomi söz konusudur.

-Kadınların sosyal hayattaki yerleri çok kısıtlıdır. Kadınlar insan olmaktan doğan haklarını serbestçe kullanamazlar.

-Yargı bağımsız değildir. Yönetimin yargı üzerinde baskı ve etkisi fazladır.

-Bu ülkelerde hukukun üstünlüğü yoktur. Liyakat yoktur. Bunlar olmadığı için de adalet yoktur.

Türkiye’de YSK’nın son kararı ile milletin iradesine müdahale edilmiştir.

Ve bu müdahale ile de Türkiye artık bir Ortadoğu ülkesi olmuştur.

Çünkü hukukun üstünlüğünün olmadığı yerde keyfilik vardır ve sonu kaostur...

Son derece üzgünüm...”(Cemalettin Taşkıran)

+++++

“23 Haziranda İstanbul halkı bu sefer sizi tarihe gömecek. AKP seçmeni bile şu 1 ayda yıllarca kendilerini nasıl soyduğunuzu gördü. Suyu %50 daha ucuza kullanan, ulaşımı daha ucuza yapan ve çocuklu annelere ve öğrencilere değer veren, Ramazan günü 300 gr pideyi 1 TL gibi daha ucuza yediren, vakıflara İstanbul halkının milyarlarca lira paralarını nasıl aktardığınızı ona gösteren İmamoğlu’nu bu hayat pahalılığında size yediremez.23 Haziran İmamoğlu’nun sadece Belediye Başkanlığının tekrar seçilmesi değil, aynı zamanda Türkiye’nin yeni Cumhurbaşkanın doğuşu olacak... Kimse 23 Hazirandan önce İstanbul’u oy kullanmadan terk etmez...”(Ahmet Faruk Urfalı)

+++++

“31 Mart seçimlerinde İBB başkanlığını kazanan Ekrem İmamoğlu’ndan, AKP’nin çeşitli oyunlarıyla ve YSK adaletsiz kararıyla İstanbul seçimlerini iptal ettikleri gibi verilen mazbatayı da geri aldı. Bu nasıl bir adalet, hak ve hukuktur anlamış değilim. Ama ne var ki 23 Haziranda yapılacak İBB seçimlerini çok daha büyük farkla Ekrem İmamoğlu alacaktır. Çok seçimler yaşadım ama böylesine hiç rastlamadım.

Adalet 23 Haziran'da kılıç gibi YSK'nın başına inecektir. Yüce Allah büyüktür.” Barış Emregül

.

necdetbuluz@gmail.com

www.facebook.com/necdet.buluz

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.