Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EkoAvrasya) özellikle Türk dünyası ile ülkemiz arasında atılan sağlam köprülerde çok önemli işler üstleniyor. Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren ve ekibi, bugüne kadar “olmaz “denilenleri başardı ve bu başarısına da her geçen gün yenilerini ekliyor.

Yavru vatan KKTC başta olmak üzere, nerede Türk varsa oraya kadar uzanan EkoAvrasya, bu listesine şimdi de yenileri ekliyor.

Açık söyleyelim:

Türk dünyasına ilgi duyan, Türk dünyasını birleşmeye ve bütünleştirmeye yönelik atılan her adım bizi heyecanlandırıyor. EkoAvrasya’nın çalışmalarını da bu pencereden değerlendirdiğimizde heyecanımız daha da artıyor.

Yorulmak bilmeyen, gecesini gündüze katan, ülkenin çıkarları doğrultusunda adımlar atan ve önemli etkinliklere imza atan bu sivil toplum kuruluşumuzun diğerlerine de örnek olmasını bekliyoruz.

EkoAvrasya’nın çalışmalarından daha önce söz etmiştik. Bugün, bu derneğin yeni bir etkinliğini sütunlarımıza taşıyoruz.

Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EkoAvrasya) ve Özbekistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği ortaklığında düzenlenen "Orta Asya'nın Parlayan Yıldızı Özbekistan, Ülke Tanıtım Toplantısı", Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunda (BTK) gerçekleşti.

Bizim için önemli olan ve son derece anlam taşıyan bu toplantı EkoAvrasya tarafından sosyal medyada paylaşıldı. Biz de bu toplantıda yapılan konuşmaları ve içeriğini sizlerle paylaşıyoruz.

Özbekistan tanıtım filmi gösterimiyle başlayan programda, iki ülkenin ekonomik ve ticari ilişkileri, Özbekistan'daki yatırım imkanları ve yatırımcılara sunulan destekler değerlendirildi.

EkoAvrasya Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren Türkiye ile Özbekistan arasındaki dostluk ve kardeşliğin iki ülke cumhurbaşkanlarının liderliğinde güçlü şekilde ilerlediğini söyledi. Eren, daha sonra açıklamasında şu görüşleri yansıttı:

“Özbekistan'ın 33 milyonu aşan genç ve dinamik nüfusu, zengin yer altı ve yer üstü kaynakları, bereketli toprakları, 60 milyar dolarlık milli geliri ve çalışkan halkıyla Orta Asya'nın kalbinde yer alıyor. şunları kaydetti: Türkiye, girişimci dış politika hedefleriyle Özbekistan ile ilişkilerini eğitimden kültüre, tarımdan turizme, ekonomiden savunma sanayisine dek çok yönlü olarak sürdürmekten mutluluk duymaktadır. Bölgesel ve uluslararası alanlarda gerekli desteği birbirine her zaman sunmaya hazır olan ülkelerimiz arasında birlik ve beraberliği perçinleyerek yürümeye devam edeceğiz. İki kardeş ülkenin ekonomik ilişkilerinin daha da güçlenmesine katkı sunmak üzere EkoAvrasya olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz."

Ülkenin Ankara Büyükelçisi Alisher Agzamkhodjaev, yaptığı açıklamada etkinliğin potansiyel yatırımcılar ve Özbekistan'da çalışmak isteyen iş insanlarının yeni yollar bulmasına katkıda bulunacağını vurguladı.

Özbekistan'da Türk iş insanlarının büyük işler yaptığına dikkati çeken Agzamkhodjaev, "Ülkemizde sadece bu yılın ilk 9 ayında 350'ye yakın Türk sermeyeli şirket kuruldu. 2016'da Özbekistan ile Türkiye'nin ticaret hacmi 1 milyar dolar seviyesindeyken bu yıl sonunda 2 milyar doları aşması bekleniyor. Gelecek 2-3 yılda da 5 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşmayı hedefliyoruz." dedi.

Agzamkhodjaev, iki ülke arasında kültürel projelerin de yürütüldüğünü belirterek, gelecek yıl Türkiye'de Yüksek Düzeyli Stratejik İş Birliği Konseyinin ilk toplantısının gerçekleştirileceğini ve Özbek-Türk kültür günlerinin düzenlenmesinin planlandığını dile getirdi.

Konuşmaların ardından karşılıklı plaket takdim edildi. Daha sonra Özbekistan'daki yatırım fırsatlarının tanıtıldığı panel bölümüne geçildi.

Etkinliğe, BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, Ankara Ticaret Odası Meclis Başkanı Mustafa Deryal, MHP Genel Başkan Başdanışmanı Ruhi Ersoy, TBMM Bursa Milletvekili Osman Mesten ile Türkiye ve Özbekistan'dan akademisyen, uzman ve iş insanları da katıldı.

Özbekistan ile olan ilişkilerimizin gelişmesinde önemli bir adım olarak gördüğümüz bu etkinliğin, daha da genişletilerek tüm Türk dünyasını kapsayacak şekilde gerçekleşmesini bekliyoruz. Bu etkinliğe imza atan EkoAvrasya Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerini yürekten kutluyoruz.

.

necdetbuluz@gmail.com

www.facebook.com/necdet.buluz

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.