Geçtiğimiz haftanın en önemli olaylarından birisi Jandarma Genel Komutanlığına Korgeneral Arif Çetin Paşa'nın atanması olayı idi.. Doğrusu diğer haberler çok da ilgi ve etkileşim alanımda olmadılar.

Özlemiştik bu tür haberleri desem yeridir. Gerçekten özlemiştik.
Zira toplumun genelinde olduğu gibi, devlet adamlarımız içerisinde artık kimin kimlerin adamı oldukları konusunda hep şüpheci gözle bakar hale gelmiştik..

Peki Arif Çetin Paşa mı ?
Hemen söyleyeyim; O, bizlerin bildiği bu Milletin bağrından yetişmiş, gönlü vatan sevdasıyla pişmiş, ömrü vatan hizmetiyle geçmiş, tereddütsüz bir Şerefli Subayımız ve Devlet Adamımızdır.

Geçenlerde hakkında yazdığım bir inceleme yazısında da bahsetmiştim, belki 20 yıl öncesiydi hatırladığım;
Bursa'da İl Alay Komutanı olarak görev yaptığı yıllarda PKK'lı silah kaçakçılarına, zehir tüccarlarına, esrar satıcılarına, kara paracılara ve fuhuş simsarlarına karşı verdiği amansız mücadeleyi bizler yakınen bilmekteyiz. Ya basından okuduğumuz ya da bizzat şahit olduğumuz çok sayıda olay hatırlıyoruz.

Yine güneydoğu bölgesinde PKK’ya karşı yapılan yoğun mücadele günlerinde devletimize çok üstün hizmetler verdiğini de bilmekteyiz.

15 Temmuz hain darbe girişimi olaylarında da aynı tecrübe ve cesaretle; darbecilere karşı "vatan" aşkıyla gözünü karartmış, bizzat “karşı atakta” bulunmuş ve yaptığı bir operasyonla, Jandarma Genel Komutanlığı Karargahını darbecilerin işgalinden kurtarmıştır.
15 Temmuz akşamı televizyonlara Devleti temsilen Millete ilk hitap eden; merak ve endişe içindeki Milletin yüreğine sular serpen Paşa olarak tarihe geçmiştir..

Şu hiç olmazsa yakın tarihimizi adam gibi adam vasfında bir tarihçiye yazdırsalar, adı şerefle tarih dersi kitaplarında yer alacak müstesna insanlarımızdan birisidir O..

Peki, hiç mi yanılmıyoruz ?
Evet, zerre kadar yanılmıyoruz..


Ben şahsen gençlik yıllarını çok değerli bir devlet büyüğünün elinin altında ve devlet terbiyesinde geçirmiş olmanın, dikkat ve özenle yetiştirilmenin; keza 25 yıl bir milli banka ve 7 yıl da bir yabancı finans kuruluşu bünyesinde başarılı şekilde trilyonlarca liralık riskleri yönetmenin tecrübe ve ilkeleriyle; babamın oğlu olsa hep kafamın bir köşesinde istisnasız herkes için asgari % 20'lik bir "acaba ?.." opsiyonuyla hareket etmişimdir. Bu hasbelkader tecrübe ve dikkatimle diyorum ki "evet, zerre kadar yanılmıyoruz.."

Arif Çetin Paşa; deruhte ettiği her görevde devletine sadakatli, vatanına sevdalı, mutlak başarı hedefine kilitlenmiş şerefli bir Türk Evladıdır. Onu tanıyan herkesin de aynı kanaatte oldukları inancındayım.

Ve işte bunun için  "Genel Komutanlık" gibi bir üst göreve atanması son derecede isabetlidir.
Ki devlete liyakat ve devlet adamının duruşu konularında işim gücüm devletteki mevcutları eleştirmektir. Zor beğenirim ve sürekli sorgular, irdelerim. Tüyüm, tıynetim böyle belki de.. Ancak bu defa anılan isabetli atama nedeniyle Devletimizi gerçekten ve gönülden kutluyorum..

İktidara hangi siyasi görüş gelirse gelsin değişmeyen birşey vardır ki;
Bu Devlet, bu Milletin Yüce Devletidir,
​Bu Ordu da, yine bu Milletin Şanlı Ordusudur.
Bizler de bu Milletin taa kendisiyiz..

 
Arif Çetin Paşa'ya Allah sağlık ve bu yeni görevinde de üstün başarılar versin; yar ve yardımcısı olsun..

Sizler de sağlıcakla kalın;
Bir de Şanlı Ordumuz için bazen dua edin bence,
Zira Onlar yine o yedidüvele karşı verdikleri (bu defa örtülü) bir savaşın ortasındalar ve sizlerden başka birşey beklemiyorlar.. Sadece gönül desteğiniz ve dualarınız..



 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vahit 6 yıl önce

Ağzına sağlık ağbey.. Arif paşayı Albaylık döneminden bizde tanırız. iyi ki anlatmışsınız, millet de bilsin.