Önce şu gerçeği yansıtalım:

24 Haziran genel seçimi bir baskın seçim olmasın karşılık, çiçeği burnundaki İYİ Parti’nin seçimlerden başarı ile çıktığını söyleyebiliriz. Aynı partinin Bodrum’da gösterdiği çalışma ve aldığı oy oranının da küçümsenmeyecek bir rakamı gördüğünü de vurgulayalım.

Şimdi önümüzde yerel seçimler var. İYİ Parti, genel seçimdeki başarısını katlayarak yerel seçimde taçlandırmak istiyor. Bunun özeti Bodrum Belediyesi’nin kazanılması.

İlçe Başkanı Mehmet Onur Şahbaz’ın şu açıklamaları İYİ Parti’nin hedeflerini çık biçimde ortaya koyuyor:

“Bodrum Yarımadamızın yaz aylarında turizm ile iştirak eden bir ilçe olması sebebiyle ilçe yönetim kurulu üyelerimizle birlikte çok yoğun bir şekilde toplantılar yapamadık. Sezonun bitmesiyle birlikte gerçekleştirdiğimiz yönetim kurulu toplantımızda hem 24 Haziran seçimlerini değerlendirmek hem de yaz sezonu boyunca Bodrum’da yaşanan sıkıntıları, Bodrum sokaklarında konuşulanları, tatilini Bodrum’da geçirmek için gelen misafirlerimiz ile ilçemizde yaşayan halkımızın sıkıntıları ve çözüm önerileri hakkında yönetim kurulu üyelerimizin topladıkları bilgileri değerlendirerek, karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk. Bilindiği gibi 2019 Yerel Seçimlerine çok az bir süre kaldı. 24 Haziran seçimleri bizim için baskın bir seçimdi, ancak 30 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlere daha hazırlıklı bir şekilde girmek istiyoruz. İYİ Parti Bodrum İlçe Teşkilatı Bodrum Yarımadasında sistemli ve başarılı en güçlü parti olarak görülüyor. Yönetim kurulu ve üyeleri ile birlikte çok iddialı bir ekibiz ve bu başarı, iddialı ekibi doğru yöneterek, doğru yönlendirerek ve onların da değerli katkıları ile birlikte 30 Mart seçimlerine en iyi şekilde hazırlanacağız ve Bodrum Yarımadasına İYİ Parti bayrağını dikmek istiyoruz. Böylece Bodrum Yarımadamızın kangren haline gelmiş, vatandaşlarımızın çözülmesini beklediği ve aslında çözümü çok basit olan sorunları biran önce tarihe gömmek amacındayız. Bununla ilgili de İYİ Parti Bodrum İlçe Yönetimi ve üyelerinin toplantıları ve çalışmaları tüm hızıyla devam edecek.”

Burada hemen şu önemli noktayı da vurgulamadan geçmeyelim:

Bodrum İYİ Parti kurmayları daha önce Bodrum’da belediyecilik alanında deneyimli ve başarılı isimlerden oluşuyor. İlçe Başkanı Mehmet Onur Şahbaz, Ortakent Yahşi Belediye Başkanlığını başarı ile sürdürmüş, gönüllerde taht kurmuştu.

Mehmet Tosun Konacık Belediye Başkanlığı süresince başarılara imza atmış adı "efsane Başkan"a çıkmıştı. Bugün, Bodrum’da belediyecilik konusu gündeme geldiğinde Tosun adının öne çıktığını görmekteyiz.

Konacık, partili partisiz hemen herkes tarafından projeleri ile yapılaşması ile, şehircilik anlayışı ile örnek gösteriliyor. Bu geçmişin başarıları Tosun’a şimdi meyvelerini toplatabilir.

İYİ Parti ilçe Başkanlığı kadrolarında da yerel yönetimlerde başarılı olan ve deneyim sahibi isimlerin var oluşu, aslına bakılacak olursa İYİ Parti’nin önünü açabilir.

Birkaç ay içinde Bodrum Belediye Başkanlığı konusunda yapılmakta olan bir kamuoyu araştırmasının sonuçlarını ve Tosun’un bu konudaki şansının durumunu da bir başka yazımızda ele alacağız.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın dışında başka bir şey düşünmediğini açıklamasından sonra buradan doğacak boşluk, Tosun’un şansını artırabilir.

Şimdi de Mehmet Tosun’un konu ile ilgili açıklamalarına bir göz atalım:

“İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanlığı olarak yaklaşan yerel seçimlere en iyi şekilde hazırlanmak, sahadaki vatandaşımızın gözündeki problemlere en iyi şekilde çözüm üretmek üzere çalışıyoruz. İYİ Parti Bodrum, bu seçimlere en hazır parti konumunda. Çünkü projeleri var, sokakta vatandaşlarımızın arasında dolaşan yönetim kurulu üyeleri ile partili arkadaşlarımız var ve en önemlisi de daima vatandaşlarımızla iletişim içerisindeyiz. İnşallah yarımadamızın sorunlarına, İYİ Parti Bodrum çatısı altında yerel seçimlere iddialı bir şekilde girip kazanmak suretiyle çözüm üreteceğiz. Bodrum halkımızı da inşallah Bodrum Belediyemiz ile tekrar buluşturacağız. Yaz sezonunda yaşanan birçok problemi de 30 Mart Yerel Seçimlerinden sonra çözmek suretiyle teker teker gündemimizden uzaklaştıracağız. Çünkü Bodrum çok önemli bir yer, Bodrum bir dünya markası ve Bodrumumuzun çevre sorunları var, altyapı sorunları var, atık problemleri var, yaz sezonunun kısa olması ve turizm gelirlerinin düşmesi ile ilgili sorunları var, güvenlik zafiyetleri var… Bütün bu sorunlar ve çözümleri hakkında kalem kalem çalışıyoruz. Bodrumlu hemşerilerimizin, Muğlalı hemşerilerimizin hiç endişesi olmasın, İYİ Parti Bodrum’da da, Muğla’da da ve diğer ilçelerinde de ciddi aday ve projelerle göreve taliptir. İnşallah her şey İYİ olacak… Belediyelerimiz de İYİ olacak, vatandaşımız da İYİ olacak.”

Yerel seçimlerde CHP ve AK Parti cephesinde de sürpriz isimler ortaya çıkabilir. Bu konuda kulis bilgilerimiz var ve bunları da bir başka yazımızda sizlerle paylaşacağız.

necdetbulu@gmail.com

www.fcebook.com/necdet.buluz

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.